Члени постійної комісії з питань земельних відносин розглянули низку звернень громадян

Дата: 25.05.2021 12:47
Кількість переглядів: 1202

 

Під керівництвом Віталія Ладана, за участю керуючої справами виконавчого комітету міської ради Ауріки Мойсеєнко, начальника відділу регулювання земельних відносин та екології Наталії Ожеван, керівника муніципальної інспекції Івана Варчука сьогодні, 25 травня, відбулось засідання постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

Під час засідання депутати розглянули ряд питань порядку денного, переважна більшість яких стосувалася надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою та її затвердження, з метою подальшої передачі площ у власність заявників. Зокрема, щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та  поділу і об’єднання землі. 

Йшлося на засіданні постійної комісії й про розроблення Детального плану територій у селах Михалкове та Коболчин. Як зазначають фахівці, детальний план у межах населеного пункту уточнює положення генерального плану населеного пункту та визначає планувальну організацію і розвиток частини території, а також визначає функціональне призначення, режим та параметри забудови однієї чи декількох земельних ділянок, розподіл територій згідно з будівельними нормами і правилами.

Також розглядалося питання про проведення земельних торгів у формі аукціону та затвердження умов продажу права користування деякими земельними ділянками, які знаходяться на території громади, але не використовуються за призначенням. Окрему увагу приділено питанням про передачу земельних ділянок у власність, оренду та суборенду.

Звернулись окремі жителі громади і з запитами на затвердження експертної грошової оцінки земельних ділянок, з метою їх подальшого викупу, а також щодо затвердження проектів із землеустрою щодо відведення площ.

В ході засідання постійної комісії розглянуто і підтвердження права комунальної власності на земельну ділянку та встановлення пішохідних зон по вулицях Шевченка і Центральній та заборони стоянки по вулиці Перемоги в місті Сокиряни.

Окрім того, членами комісії ухвалено рішення розглянути на позачерговому засіданні питання щодо підтвердження права комунальної власності на земельні ділянки, які, відповідно до Закону №2194 про земельну децентралізацію, підписаного 24 травня 2021 року Президентом України, перейдуть з державної у комунальну власність громади. Відповідно буде винесено і питання про затвердження технічної документації з інвентаризації земельних ділянок комунальної власності.

Відтак, після обговорень члени постійної комісії рекомендували до розгляду на черговій сьомій сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання більшість питань порядку денного.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь