Непрацюючі члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи

Дата: 17.03.2023 12:31
Кількість переглядів: 152

Як повідомлялося раніше, непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, можуть  отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а також, за необхідності, безкоштовне навчання.

Допомога розміром до 15 мінімальних зарплат є безвідсотковою та поворотною - її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Отримати кошти на ведення підприємницької діяльності може непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї у разі її реєстрації як безробітної, на яку поширюються гарантії Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Для сприяння організації підприємницької діяльності центри зайнятості надають особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують для них професійне навчання відповідно до норм чинного законодавства.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, розробляє бізнес-план самостійно або у процесі професійного навчання.

З постановою КМУ від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» можна ознайомитися за посиланням https://bit.ly/3mdA5IV

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy або за номером телефону 0372523960. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь