Нові технології у поміч пенсіонерам

Дата: 12.09.2018 11:06
Кількість переглядів: 1278

Фото без опису

 

Нові технології – у поміч як пенсіонерам, так і застрахованим особам

    Функція смс-інформування та можливість отримати довідку, достовірність якої підтверджується QR-кодом, – саме такі додаткові сервіси впровадив Пенсійний фонд України. Вони мають на меті спростити громадянам отримання інформації від пенсійної служби.

   Скористатися даними сервісами можна зі свого кабінету на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду.

  Завдяки сервісу смс-інформування пенсіонери можуть отримувати відомості щодо призначення чи перерахунку їхньої пенсії. А застраховані особи кожного місяця мають змогу отримувати інформацію щодо сплати за них страхових внесків та загальний розмір свого страхового стажу.

   Зі  свого  кабінету  можна  також  отримати довідки  про розмір сплачених внесків (форма ОК-5), витяг із Реєстру застрахованих осіб, довідку про розмір пенсії, не звертаючись до органів Фонду особисто. Достовірність таких довідок фахівці відповідних установ перевірятимуть через QR-код та спеціальний багатозначний номер під ним.

    Про те, як налаштувати сервіс смс-інформування та замовити довідки через власний онлайн-кабінет, можна дізнатися з відеоінструкцій за посиланням – https://www.youtube.com/watch?v=VAyFtdGZEc4

Пенсійна служба краю пропонує скористатися послугою СМС-інформування

   Пенсійний фонд України запровадив новий онлайн-сервіс для громадян – смс-інформування. За допомогою якого пенсіонери отримуватимуть інформацію про призначення та перерахунок пенсій, а працівники – про сплату за них ЄСВ та розмір їхнього страхового стажу.

   Відеоінструкцію з налаштування сервісу смс-інформування можна переглянути за посиланням –https://www.youtube.com/watch?v=rjxf1_F5EAk&feature=youtu.be

Функціонує сервіс надання електронних документів Пенсійного фонду України

з підтвердженим QR-кодом

   Виникла необхідність в довідці або відомостях з Пенсійного фонду України? З цією метою запроваджено новий сервіс надання електронних документів з підтвердженим QR-кодом, який вже набирає популярності серед жителів краю. Відтепер не потрібно безпосередньо звертатися до пенсійної служби, а можна, не виходячи з дому, через веб-портал ПФУ, отримати такі електронні документи:

  • довідку про доходи пенсіонера для призначення субсидій (містить дані про розмір пенсії, без урахування окремих видів виплат);
  • довідку про доходи пенсіонера (загальний розмір призначеної пенсії);
  • індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5) (містять інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками);
  • витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (містить дані про статус застрахованої особи/отримувача страхової виплати; дані про набутий страховий стаж; відомості про страхувальників, про періоди трудових відносин; відомості щодо нарахованої заробітної плати, що враховується для розрахунку страхових виплат та страхового стажу; відомості про особливі умови праці, про суми добровільних внесків; дані пенсійної справи; відомості про інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування).

   Перевірити достовірність видачі електронних документів з QR-кодом можна через Веб-портал електронних послуг ПФУ у розділі «Верифікація виданих документів».

   Електронний документ з QR-кодом, підписаний електронним цифровим підписом ПФУ, згідно чинного законодавства, є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Пенсійного фонду.

Інструкція із надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом знаходиться за посиланням –https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=__lL51HT9kw

Електронне посвідчення – нові можливості

   Пенсійне посвідчення – головний документ, який підтверджує статус пенсіонера. Крім того, його пред’являють для користування пільгами у праві на проїзд в громадському  транспорті, в окремих випадках – для одержання знижки  при розрахунку в торговельній мережі чи аптеках.

   Електронне пенсійне посвідчення поєднує функції пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, містить електронну інформацію про власника та електронний підпис.

   Шановні краяни! Для оформлення пенсійного посвідчення у вигляді картки необхідно звернутися до сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області за місцем перебування на обліку, написати заяву на виготовлення електронного пенсійного посвідчення та надати такі документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартку.

Портал електронних послуг – відмінний сервіс без черг та зайвих витрат

     Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області нагадує про зручну можливість отримання інформації за допомогою веб-порталу ПФУ. Зареєструвавшись на цьому електронному сервісі, кожен користувач отримує доступ до своїх персональних даних, може сформувати запит на попередню підготовку документів, а також дізнатися суми сплачених роботодавцем страхових внесків і багато іншої корисної інформації.

      Пенсійна служба закликає буковинців скористатися перевагами, які надає Веб-портал електронних послуг, уже зараз та заздалегідь потурбуватися про свою майбутню пенсію. Адреса веб-порталу: http://portal.pfu.gov.ua

      Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь