Уряд ухвалив відновлення виплат допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям на період з 1 листопада до 31 грудня 2020 року

Дата: 09.12.2020 15:46
Кількість переглядів: 617

Фото без опису

 

Ідеться про ФОПів, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку. Постанова Кабінету Міністрів України передбачає продовжити виплату допомоги на дітей особам, які її отримували у травні – серпні 2020 року, без подання нової заяви та необхідних документів. Окрім того, передбачається призначити та виплатити допомогу на дітей особам, які звернуться за її призначенням із заявою та необхідними документами до 15 грудня 2020 року.

Допомога передбачена на кожну дитину до 10-річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп (для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; від 6-ти до 10-ти років – 2 218 гривень).

 Для тих, хто звертається вперше документи для призначення допомоги подаються органу соціального захисту населення за місцем проживання/реєстрації у паперовій формі або в електронній формі за посиланням https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua.

Документи, необхідні для призначення допомоги:

• копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;

• довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7 за 2019 рік, або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи – підприємця, або отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

• копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);

• копію рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь