На Сокирянщині побувала директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Людвига Цуркан

Дата: 09.12.2020 18:00
Кількість переглядів: 680

Фото без опису

Спільно із Сокирянським міський головою Василем Козаком, головою районної державної адміністрації Іриною Антонюк та начальником відділу освіти районної державної адміністрації Галиною Рябко Людвига Павлівна та її заступниця Оксана Гринюк побували в селах Грубна, Романківці та Ломачинці.

Очільниця Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації відвідала Грубнянський навчально-виховний комплекс, поспілкувалась з керівником та трудовим колективом закладу, оглянула шкільний музей природознавства. Як зауважила директор навчального закладу Ірина Тарасова, експонати музею – речі, які мають надзвичайно високу історичну цінність, всі вони зібрані вчителем історії навчального закладу Валентиною Панєнковою та її учнями. Людвига Павлівна відмітила цінність збереження самобутності та національних традицій вчительським та учнівським колективами закладу.

Окрім того, в ході зустрічі було обговорено питання впровадження в Грубнянському навчально-виховному комплексі інноваційної програми викладання дзюдо. Як пояснила Людвига Цуркан, освітній проєкт «Методика викладання дзюдо», який цьогоріч розробила Федерація дзюдо України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, спрямований на впровадження викладання дзюдо у закладах загальної середньої освіти. Програма розрахована на учнів віком від 6 до 17 років. Основні вимоги до учасників програми– це відповідна кваліфікація вчителя, матеріально-технічна база навчального закладу, бажання дітей та підтримка батьків. Сокирянський міський голова Василь Козак та голова районної державної адміністрації Ірина Антонюк запевнили, що буде вжито всіх необхідних заходів для того, аби учні Грубнянського НВК мали можливість займатись дзюдо на базі рідної школи.

Відвідала Людвига Цуркан дошкільний навчальний заклад «Чебурашка» в селі Романківці, де, в рамках реалізації програми «Велике будівництво», здійснено реконструкцію фасаду дошкільного навчального закладу, який став на Сокирянщині «Країною мрій» для дітей і дорослих. Людвига Павлівна була приємно вражена організацією та якістю ремонтних робіт, сучасним дизайном та перспективним підходом влади до розвитку освіти.

Також, побувала Людвига Палівна в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села Ломачинці. Сокирянський міський голова Василь Козак зазначив, що в поточному році тут було проведено капітальний ремонт фасаду, замінено покрівлю закладу, облаштовано внутрішні приміщення – холл та актову залу. На ці потреби з районного бюджету виділено трохи більше одного мільйона гривень. Поряд з цим, Василь Васильович зауважив, що кошти освітньої субвенції, передбаченої на школу села Ломачинці у 2019 та 2020 роках, спрямовані до бюджету Новодністровської міської ради, а фактично - фінансування  закладу здійснюється за кошти районного бюджету. Те, що вдалося зробити капітальний ремонт Ломачинецької школи не залучивши освітню субвенцію, Людвига Цуркан означила як неабияку господарність керівництва місцевої представницької та виконавчої влади: Василя Козака та Ірини Антонюк та, враховуючи пріоритетність роботи влади, висловила впевненість в безумовній перспективі розвитку освіти Сокирянщини.

 В ході робочої поїздки Людвига Павлівна здійснила прийом громадян, поспілкувалась з начальником відділом освіти районної державної адміністрації, керівниками та трудовими колективами навчальних закладів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь