На сесії міської ради обговорено питання комплексного та якісного надання адміністративних послуг жителям Сокирянської територіальної громади

Дата: 23.12.2020 15:11
Кількість переглядів: 577

Фото без опису

Як поінформувала керівник Центру надання адміністративних послуг Зоя Писарюк, в березні 2021 року на базі Сокирянської міської ради почне функціонувати сучасний ЦНАП європейського зразка, запровадження якого передбачається завдяки участі міської ради у міжнародній програмі «U-LEAD з Європою», яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами.

Оскільки реалізація програми відбувається на партнерських засадах, 12 березня 2020 року Сокирянською міською радою минулого скликання було укладено Угоду про партнерство. Згідно домовленостей, «U-LEAD з Європою» зобов’язувалась надати методичну та консультаційну підтримку в модернізації Центру надання адміністративних послуг Сокирянської міської ради, провести навчання для фахівців, а також забезпечити установу меблями, технікою та програмним забезпеченням - на загальну суму близько трьох мільйонів гривень. Поряд з цим, Сокирянська міська рада зобов’язувалась виділити приміщення для майбутнього адміністративного органу та облаштувати його так, аби від відповідав вимогам відкритого простору – тобто був доступний для різних верств населення. У жовтні місяці нинішнього року європейські партнери висловили занепокоєння щодо зриву Програми у зв'язку з тим, що Сокирянська міська рада минулого скликання не виконала взяті на себе зобов'язання щодо ремонту приміщення.

 Як зауважує перший заступник Сокирянського міського голови Іван Гангал, завдяки безпосередньому втручанню міського голови Василя Козака, вдалось зберегти проект, і найближчим часом Сокирянська громада матиме сучасний Центр надання адміністративних послуг. «Завдяки дольовій участі, меблі, офісну техніку та програмне забезпечення буде придбано за рахунок коштів європейських партнерів» - наголошує Іван Володимирович. Окрім того, в приміщенні де буде розташовуватись Центр, також планується розмістити бюро технічної інвентаризації, проектну організацію та відділ регулювання земельних відносин. «Ми розрахували так, щоб людина, зайшовши в ЦНАП, могла вирішити більшість своїх питань і при цьому не ходити по різних структурах, розташованих по всьому місту»  - зазначає перший заступник міського голови.

Сьогодні депутати затвердили перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Сокирянської міської ради, а також погодили графік його роботи. Центр надаватиме 115 видів адміністративних послуг у 12 групах. З них, 39 адмінпослуг буде надаватись через віддалене робоче місце, яке наразі, згідно передбачених Програмою «U-LEAD з Європою» умов, буде розташовуватись в селі Коболчин. Також, розглядається питання функціонування віддаленого робочого місця і  в селі Романківці.

Наразі, завершуються роботи з ремонту приміщення Центру та приведення його у відповідність до зазначених європейськими партнерами вимог. Сучасний ЦНАП буде мати громадську приймальню, основний офіс, офіси для оформлення та видачі паспортів, кімнати для самообслуговування відвідувачів. Адміністративні послуги надаватимуть 10 кваліфікованих працівників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь