Прийнято бюджет Сокирянської територіальної громади на 2021 рік

Дата: 24.12.2020 13:10
Кількість переглядів: 946

Фото без опису

23 грудня, в ході другої сесії Сокирянської міської, депутати прийняли головний фінансовий документ громади. Зокрема, доходи міського бюджету у 2021 році заплановано у сумі 258 мільйонів 299 тисяч 800 гривень. З них, понад  254 мільйони – доходи загального фону, а саме: надходження від сплати податків, офіційні трансферти, дотації та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Понад чотири мільйони гривень – заплановано доходів спеціального фонду – надходження від сплати окремих видів податків, які спрямовуються на спеціальний фонд. Як зазначають фінансисти, у 2021 році обсяг додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету  видатків на утримання закладів освіти та охорони здоров'я з обласного бюджету зменшився на 80% або майже на 9 мільйонів гривень. У 2020 році  сукупна сума додаткової дотації Сокирянському районному бюджету та бюджету Сокирянської міської ради складала понад 11 мільйонів гривень.

Відтак, видатки у наступному році заплановано наступним чином. На галузь освіти передбачено понад 188 мільйонів гривень. На сферу охорони здоров'я депутати спрямували понад 9 мільйонів гривень, на соціальний захист та соціальне забезпечення – близько 13 мільйонів грривень, на розвиток фізичної культури і спорту – 3 мільйони гривень. Сфері культури і мистецтва передбачено понад 9 мільйонів гривень. На житлово-комунальне господарство – близько 4 мільйонів гривень. За словами фінансистів,  дефіцит бюджету складає 198 5600 гривень. Резервний фонд міського бюджету закладено у розмірі 450000 гривень.

Як зауважує секретар міської ради Любов Степаненко, одними з основних напрямків, куди спрямовано більшу частину бюджету громади – сфери освіти та охорони здоров'я, а також соціального захисту населення. Як уже зазначалось раніше, в наступному році планується відремонтувати заклади освіти міста Сокиряни, а також низку освітніх установ в населених пунктах громади.

Фінансування районної лікарні, а саме оплата комунальних послуг, придбання медичних товарів та послуг, поточні ремонти примішень, техніки, систем водо та енергопостачання, водовідведення, придбання кисню, продуктів харчування для стаціонарних відділень та інше в 2021 році також буде повністю покладено на бюджет громади. Відповідно до розрахунків фахівців, на ці потреби буде необхідно близько 20 мільйонів гривень.За умови дольової участі у співфінансуванні медичного закладу Вашковецької та Новодністровської громад, на міський бюджет припадає понад 68% від зазначеної суми. Зі сторони Вашковецької громади розуміння необхідності участі у спільному фінансуванні закладу є. Новодністровська міська рада на звернення керівника КНП «Сокирянська лікарня» повідомила, що немає можливості планувати асигнування на потреби лікарні у 2021 році.

«Попри все, ми мусимо забезпечити безперебійне постачання світла, води, опалення до відділень лікарні, організувати хворим харчування, належну роботу реанімаційного відділення та інших стаціонарних відділень лікарні незалежно від того лікуються там сьогодні люди чи ні» - пояснює перший заступник міського голови Іван Гангал. «Не залежно від того будуть сусіди приймати дольову участь у фінансуванні чи ні, наше завдання – забезпечити належне надання медичних послуг жителям громади у відповідних умовах. Виходячи з власних надходжень, маємо розраховувати на власні кошти» - додає він.

                                                                                                                                                                                                                                                                                          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь