Затверджено Комплексну програму соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота»

Дата: 05.01.2021 17:50
Кількість переглядів: 643

Фото без опису

Питання соціального захисту населення – один з пріоритетних напрямків роботи Сокирянської міської ради. З метою захисту соціально вразливих верств населення громади, нещодавно, на сесії міської ради, депутати затвердили Комплексну програму соціальної підтримки окремих категорій громадян „Турбота” на 2021-2023 роки.

 Програма передбачає соціальну підтримку ветеранів війни, осіб з інвалідністю, людей похилого віку, малозабезпечених верств населення, багатодітних сімей, сімей внутрішньо переміщених громадян та інших. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, на три роки складає  близько чотирьох мільйонів гривень.

В рамках реалізації Програми, на надання адресної матеріальної допомоги передбачено близько двох мільйонів гривень. Зокрема, планується фінансова підтримка  ветеранів війни та праці; осіб з інвалідністю; громадян, які належать до категорії політв’язнів та репресованих; постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших жителів громади; осіб, яким виповнилося 100 років; учасників бойових дій, за поданням громадських організацій; дружин (які вдруге не вийшли заміж) померлих учасників бойових дій в Афганістані; поранених під час виконання обов’язків військової служби в зоні проведення  АТО/ООС; сімей загиблих в зоні проведення АТО/ООС; сімей осіб, з числа мобілізованих, (учасники АТО/ООС), у випадку відсутності власної сім’ї – одному із батьків; громадян, які переїхали на постійне проживання або тимчасове перебування до Сокирянської міської територіальної громади з тимчасово окупованих територій та зони проведення АТО/ООС (за відповідного підтвердження останнього місця реєстрації в паспорті); громадян, які  перебувають в складних життєвих обставинах.

Також, заплановано виплату компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги по догляду за громадянами з обмеженими фізичними можливостями. На це з Сокирянського міського та Вашковецького сільського бюджетів буде виділено більше одного мільйона двохсот тисяч гривень - на три роки. Передбачено продовження надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг реабілітованим громадянам згідно із ст.3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні». На ці потреби визначено близько 300 тисяч гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь