Встановлено порядок організації харчування вихованців та учнів закладів дошкільної та загальної середньої освіти

Дата: 12.01.2021 14:19
Кількість переглядів: 602

Розвиток та діяльність дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів громади передбачають обов’язкову організацію харчування відповідно до фізіологічних потреб дітей. Відповідне питання розглянув депутатський корпус на недавній сесії Сокирянської міської ради. Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про дошкільну освіту», «Про повну загальну середню освіту» та Законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб» міська рада встановила граничну вартість харчування учнів пільгових категорій (у розмірі 25 грн.) та вихованців закладів дошкільної освіти (35 грн. на день); батьківську плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти у сільській місцевості у розмірі 40 %, у міській – 60% від загальної вартості.

Безкоштовним харчуванням будуть забезпечені учні, які входять до категорії сімей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; учні 1-4 класів, які виховуються у малозабезпечених сім’ях; школярі з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах.

Також, за рахунок бюджетних коштів харчуватимуться діти, батьки яких є учасниками ООС (АТО) і вихованці та учні із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Окрім того,, будуть забезпечені належні умови для харчування школярів закладів загальної середньої освіти за кошти батьківські.

В період карантинних обмежень заклади освіти, окрім дитячих садочків, працюватимуть дистанційно.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь