Одне з першочергових завдань нинішнього року – заміна покрівлі та системи електропостачання інфекційного відділення

Дата: 15.01.2021 11:04
Кількість переглядів: 433

Фото без опису

Про ремонт приміщення інфекційного відділення Сокирянської лікарні йшлося на нараді, яка днями відбулась в Сокирянській міській рад при міському голові Василю Козаку, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, першого заступника міського голови Івана Гангала, секретаря виконкому Ауріки Мойсеєнко, директора районної лікарні Олександра Андрійчука, керівників структурних підрозділів міської ради.

«Сокирянщина – одна з небагатьох громад Чернівецької області, яка змогла відстояти своє право на функціонування інфекційного відділення. Коли по інших районах такі спеціалізовані відділення закрили, наше продовжило свою роботу, і, як показує час і практика, воно виявилось дуже потрібним та важливим» - зауважує міський голова Василь Козак. Завдяки тому, що на Сокирянщині є інфекційне віділення, в умовах поширення коронавірусної хвороби, навантаження на районну лікарню було меншим ніж в інших медичних закладах області, оскільки в двоповерховій будівлі одночасно можна розміщувати 50 хворих.

Приміщення розташоване окремо від основного корпусу лікарні, воно обладнане ізольованими одна від одної кімнатами для перебування хворих. Окрім того, інфекційне відділення оснащено сучасною системою очистки стічних вод BIOTAL. Це єдина у світовій практиці система автономної каналізації, яка має 7-и програмне автоматичне регулювання потужності, в залежності від витрати стічних вод, що економить до 70% електроенергії. Поряд з цим, система забезпечує ефективну очистку та знезараження стічних вод інфекційного відділення настільки надійно, що очищена вода має параметри води технічного призначення і є абсолютно безпечною.

«Наразі, першочерговим завданням є заміна покрівлі приміщення інфекційного відділення, а також повне оновлення системи внутрішньої електромережі» - зауважує Василь Васильович. «У зв'язку із використанням кисневих концентраторів та необхідністю встановлення джерела автономного живлення для безперебійного електропостачання, у разі аварійного відключення електроенергії, існуюча система електропостачання закладу морально та технічно застаріла» - наголошує Василь Козак. «В перспективі ми також плануємо відремонтувати другий поверх установи, утеплити приміщення інфекційного відділення та здійснити ремонт фасаду. Це також у планах на 2021 рік » - завуважує міський голова.

Відтак, Сокирянський міський голова Василь Козак доручив керівникам відповідних структурних підрозділів міської ради винести питання фінансування ремонтних робіт, за рахунок коштів вільного залишку міського бюджету, на розгляд чергової сесії міської ради

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь