Будьте обачними під час традиційних святкувань Йордана!

Дата: 15.01.2021 15:17
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

Незабаром ми святкуватимемо один із найважливіших днів у церковному календарі – Водохреще. Віддавна в народі освячену на Йордана воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Відповідно, охочих набрати животворної енергії та скупатися в ополонці буде багато. Але враховуючи різкі зміни погодних умов та зниження температури повітря, а також погіршення епідемічної ситуації, робити це потрібно вкрай обережно та обачливо.

Органи влади та рятувальники наголошують на дотриманні правил безпеки на воді та карантинних обмежень.

Зокрема, Сокирянський районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертає увагу на те, що перед тим, як пірнути в ополонку, необхідно обов’язково порадитися з лікарем, адже існує цілий перелік гострих та хронічних захворювань, при яких зимове плавання протипоказане.

Купатися слід у спеціально призначених для цього місцях, не заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння, адже алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку. Пам’ятайте, що перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму! При його перших ознаках - ознобі, тремтінні, посинінні шкіряного покриву, губ, болі у пальцях рук і ніг – людині вже необхідно надати допомогу. При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження - розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла, після цього тепло одягти. Зігрівання потерпілого повинно бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур.

Після виходу з води людина відчуває велике холодове навантаження, особливо, якщо є вітер та підвищена вологість повітря. Необхідно зняти мокрий одяг, швидко розтертись рушником і одягнутись в теплі речі. Одяг та взуття повинні бути просторими, з мінімальною кількістю ґудзиків, застібок та шнурівок. При онімінні пальців рук - слід потримати їх на шиї або животі декілька секунд, зігріти подихом і продовжувати одягатися.

Шановні жителі та гості Сокирянщини! Будьте максимально обачними під час перебування на воді та дотримуйтесь елементарних правил техніки безпеки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь