Кельменецька місцева прокуратура наголошує на своїх функціях

Дата: 18.01.2021 16:49
Кількість переглядів: 675

Фото без опису

Як зазначають у  Кельменецькій місцевій прокуратурі, впродовж 2020 року до них надійшло 182 звернення громадян, 54 з яких перенаправили в інші відомства для прийняття рішення та надання відповіді заявникам.

Найбільшу кількість із розглянутих фахівцями Кельменецької прокуратури запитів складають звернення з питань досудового розслідування. Розглянули працівники місцевої прокуратури і більше сотні звернень з інших питань.

У зв’язку з тим, що громадяни продовжують направляти до вищезазначених органів запити щодо захисту своїх інтересів та поновлення порушених прав, вирішення яких уже не входить до повноважень прокуратури, фахівці наголошують на її наступних, визначених Законом, функціях: підтримання публічного обвинувачення в суді, організація і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, вирішення, відповідно до закону, інших питань під час кримінального провадження, нагляд за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку; представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначений законом. Відповідно, на прокуратуру не можуть покладатися функції, не передбачені Конституцією України.

Насамперед заявникам перед поданням відповідної заяви чи скарги необхідно визначитися, до компетенції якого органу державного контролю чи місцевого самоврядування належить вирішення тих чи інших питань, оскільки звернення до невідповідних органів позбавляє можливості оперативного поновлення порушених прав.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь