До березня 2021 року заяви на отримання соціальних послуг громадяни можуть подавати в старостинський округ

Дата: 19.01.2021 10:06
Кількість переглядів: 489

 

З метою створення комфортних умов жителям громади для отримання соціальних послуг, в тому числі призначення субсидій, в перехідний період – з січня по березень 2021 року, люди можуть подати заяви з необхідними документами посадовим особам старостинського округу, а староста або діловод відправить їх до органу соціального захисту населення. Таке рішення прийнято за результатами наради, яка відбулась в міській раді при міському голові Василю Козаку за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, першого заступника голови Івана Гангала, керівника центру надання адміністративних послуг Зої Писарюк, начальника управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Любові Бушовської, керівників структурних підрозділів міської ради та виконуючих обов’язків старост.

«Основне завдання органів влади зробити все можливе, аби у перехідний період впровадження реформ, громадяни найменше відчули на собі всі незручності цього процесу. Роботу треба налагодити так, щоб людям було комфортно» - наголошує міський голова Василь Козак. «Не важливо куди звернувся житель громади – у старостинський округ, до центру надання адміністративних послуг чи до управління соціального захисту населення районної державної адміністрацій. Якщо людина прийшла – соціальна послуга їй має бути надана там, куди вона звернулась, а зазначені органи влади повинні між собою з’ясувати, яким чином налагодити свою подальшу співпрацю» - додав Василь Васильович.

За словами керівника центру надання адміністративних послуг Сокирянської міської ради Зої Писарюк, постановою Кабінету Міністрів України №1035 від 28 жовтня 2020 року вдосконалено механізм взаємодії структурних підрозділів з питань соціального захисту населення та органів місцевого самоврядування, з метою уникнення дублювання повноважень та забезпечення максимальної доступності громадянам до адміністративних послуг соціального характеру. Зокрема, це планується зробити за рахунок застосування електронних сервісів. У зв'язку з цим, з 01 січня по 01 березня законодавцями визначено перехідний період.

Згідно з постановою, з 01 січня 2021 року заяви з необхідними документами на отримання соціальних послуг приймаються від громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі. Зрозуміло, що в населених пунктах, де немає поштових відділень, подати таку заяву людина не зможе. Також, звертатись можна до центру надання адміністративних послуг або до фахівців старостинського округу. Відтак, в ході наради було вирішено, що заяви і документи на отримання соціальних послуг жителі громади подаватимуть у селі – фахівцям старостинського округу.

З 01 березня документи на призначення різних видів соціальних допомог, а це 22 послуги, будуть прийматись та опрацьовуватись фахівцями центрів надання адміністративних послуг. Громадянам не потрібно буде ходити до управління соціального захисту особисто. Також, заяву на отримання соціальних допомог можна буде подати за місцем проживання громадянина – в старостинському окрузі. При допомозі електронних сервісів документи будуть оброблятись та направлятись до органів соціального захисту населення. Паперові справи будуть передаватись раз на два тижні.

Поряд з цим, з усіх питань соціального захисту населення, що турбують жителів громади, особливо щодо здійснення нарахувань та виплат соціальних допомог, звертатись до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь