У лютому в Сокирянській лікарні запрацює відділення гемодіалізу

Дата: 20.01.2021 12:24
Кількість переглядів: 511

 

«З року в рік жителі Сокирянщини та міста Новодністровськ, не зважаючи на погодні умови, самопочуття та фінансові можливості, через ниркову недостатність, змушені кілька разів на тиждень долати довгий шлях до найближчих відділень гемодіалізу, які розташовані в місті Хотин та Чернівці. Особливо важко отримувати ці процедури в зимовий період» - зазначає Сокирянський міський голова Василь Козак. «Менше ніж за рік нам вдалось зробити неможливе – створити життєво необхідне відділення з нуля» - зауважує міський голова.

Завдяки злагодженій співпраці органів влади та керівництва Сокирянської лікарні, активній підтримці народних депутатів України та базпосередній участі Сокирянського міського голови Василя Козака на початку лютого відділення почне функціонувати.

Ремонт приміщення гемодіалізу Сокирянської лікарні розпочався в лютому 2020 року. За рахунок коштів районного бюджету на ці потреби було виділено понад 180 тисяч гривень. За угодою з німецьким підприємством-постачальником придбано спеціальне обладнання для відділення. Наразі, приміщення облаштовані та підготовлені згідно з вимогами чинного законодавства, отримано санітарний паспорт, взято на баланс обладнання для проведення гемодіалізу, а це система водопідготовки та 4 стаціонарні апарати для гемодіалізу, де процедуру позаниркового очищення крові одночасно можуть проходити 4 осіб, закуплено необхідний твердий та м’який інвентар. Нове відділення укомплектовано відповідними кваліфікованими фахівцями. Також, закладом отримано ліцензію на спеціальність «Нефрологія».

Завдяки сприянню народного депутата України Володимира Козака, Міністерством охорони здоров'я України було внесено зміни до ліцензії, наданої Комунальному неприбутковому підприємству «Сокирянська районна лікарня» на медичну практику, в частині введення до структури установи відділення гемодіалізу. Маючи відповідним чином обладнане відділення та фахівців, відділення не могло почати працювати, оскільки в структурі Сокирянської лікарні не передбачено відділення екстракорпорального амбулаторного гемодіалізу.

Наразі, розпочато роботи з підготовки відділення Сокирянської лікарні до початку функціонування. Зокрема, в установі працюють фахівці, які займаються промивкою та знезараженням систем водовідведення. Далі розпочнеться перевірка та налаштування самого обладнання фахівцями німецького підприємства, яке його постачало.

Як пояснює директор комунального некомерційного підприємства «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук, наразі вирішується питання укладання угоди з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з включенням послуги з лікування пацієнтів методом екстракорпорального гемодіалізу в амбулаторних умовах. За словами Олександра Петровича, відповідних домовленостей з представниками Національної служби здоров’я вже досягнуто і орієнтовно на початку лютого угоду буде підписано.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь