Обговорено нові стандарти організації харчування та безпеки дітей у закладах загальної середньої освіти

Дата: 21.01.2021 11:47
Кількість переглядів: 558

 

Із початку 2021 року набрав чинності новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Про впровадження нового регламенту йшлося на онлайн-нараді, яку організувала Чернівецька обласна державна адміністрація, за участю начальника відділу освіти Сокирянської міської ради Галини Рябко та керівника Сокирянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Івана Лисого. Взяла участь в нараді і керуюча справами виконавчого комітету Сокирянської міської ради Ауріка Мойсеєнко. Фахівцями обговорено план реалізації регламенту у школах краю. Перш за все він стосується особливостей організації харчування, в тому числі і дітей з особливими дієтичними потребами.

Йшлося, зокрема, про облаштування харчоблоків у закладах загальної середньої освіти, обговорено вимоги до харчових продуктів та їх норми, презентовано двотижневе меню відповідно до вимог Санітарного регламенту. Як зауважують фахівці, інформація про перелік страв повинна бути оприлюдненою, батьки учнів повинні бути проінформовані про те, що їдять їхні діти.

Наголосили фахівці і на особливостях організації харчування в період поширення коронавірусної хвороби. Посадовці акцентували увагу на обов’язковості укладення угод щодо надання послуг медичними працівниками в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах громади.

Також, обговорено особливості проведення тендерних процедур та методології здійснення закупівель у сфері організації харчування. Зокрема, фахівці наголошують на тому, що необхідно вимагати від постачальників продуктів харчування маршрутні листи з метою забезпечення своєчасної доставки харчів.

Керівникам закладів освіти наголошено на необхідності організації роботи щодо неухильного виконання норм Санітарного регламенту з дотриманням рекомендацій Держпродспоживслужби.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь