Сокирянщина відзначила День Соборності України

Дата: 22.01.2021 15:43
Кількість переглядів: 445

День Соборності України – час, коли ми вкотре маємо згуртуватися, згадати про те, що тільки разом – ми сила. Від покоління до покоління ми формуємо свою історію, боремося, перемагаємо чи програємо, підводимось чи падаємо, але перегортаємо сторінки такого, часом непростого, життя. Але забувати про знакові події не маємо права.

У радянський період День Соборності не відзначали – його вважали контрреволюційним святом, а влада намагалася стерти цей день зі свідомості українців. Перше офіційне та масштабне святкування відбулося аж у 1939 році, в столиці Карпатської України, місті Хуст. У незалежній Україні, на державному рівні, вперше відзначався цей день вже у 1999 році. Символом свята є живий ланцюг. Традиція створювати живі ланцюги бере свій початок з 1990 року, коли понад 450 тисяч, а за іншою інформацією – 3 мільйони українців взялися за руки і стали міцним ланцюгом між українськими містами.

Цьогоріч, на жаль, зберегти традицію не вдасться через пандемію, та все ж жителі Сокирянської громади не забувають про таке знакове свято. Відтак, нинішнього року заклади культури та бібліотеки громади вшанували пам'ятну дату, організувавши он-лайн виставки літератури, фото та архівних матеріалів, он-лайн спогади та історичні дайджести. Юні талановиті фотографи Сокирянщини, вихованці районного центру творчості дітей та юнацтва, беруть участь в конкурсі «Дружня підтримка», в рамках обласного етапу фотовиставки до Дня Соборності України: «Україна – це ми!».

Сокирянщина відзначає сьогоднішнє державне свято, хоч і дистанційно, дійсно, як день Першої Незалежності. А синьо-жовтий стяг майорить як символ нашої свободи та самостійності. Тож хай ніякі рубежі ніколи не зможуть нас розділити, хай ворожі кулі оминають наших захисників, хай у душі кожного громадянина жевріє світла надія на краще, адже українці – не ті, хто здаються!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь