Обговорено питання функціонування місцевих пожежних команд

Дата: 19.01.2021 11:42
Кількість переглядів: 450

Фото без опису

Про розбудову системи цивільного захисту населення та реалізацію заходів захисту людей і території від надзвичайних ситуацій йшлося на робочій зустрічі Сокирянського міського голови Василя Козака з начальником Сокирянського сектору Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області Сергієм Селезньовим.

За участю секретаря міської ради Любові Степаненко та першого заступника міського голови Іванан Гангала, обговорено питання функціонування місцевих пожежних команд. Як зауважив Сергій Селезньов, у минулому році спостерігався ріст пожеж, в порівнянні до попереднього року, на рівні 20%. Більшість загорань стається в сільській місцевості і вагому допомогу у питанні ліквідації вогню надають саме місцеві пожежні команди, які функціонують на базі сіл Романківці, Сербичани, Ломачинці, Гвіздівці та Селище. Однак, перебуваючи на утриманні сільських бюджетів, не було можливості належним чином забезпечити їх матеріально-технічне оснащення. Відтак, Сокирянською міської радою прийнято рішення здійснювати фінансування пожежних команд за рахунок коштів місцевого бюджету.

В ході зустрічі Сокирянський міський голова Василь Козак акцентував увагу на тому, що місцеві пожежні команди повинні бути відповідним чином обладнані, пожежні автомобілі повинні бути постійно заправлені паливом. Особливу увагу звернуто на питання матеріально-технічного забезпечення пожежної команди в селі Романківці. «Цю команду потрібно укріпити в першу чергу, оскільки у разі необхідності, вона реагуватиме на виклики з сусідніх населених пунктів, які досить віддалені від центру громади» - зауважив Василь Козак.

Перший заступник міького голови Іван Гангал порушив питання поновлення автопарку Романковецької пожежної команди, оскільки існуюча пожежна машина потребує заміни. Окрім того, Іван Володимирович звернув увагу керівника Сокирянської рятувальної служби Сергія Селезньова на необхідність придбання нових якісних пожежних рукавів. Відтак, за результатами зустрічі, досягнуто домовленості спрямувати для потреб Романковецької пожежної команди транспортний засіб, який буде використовуватись для ліквідації пожеж. Також, напрацьовано низку пропозицій щодо покращення матерільно-технічної бази місцевих пожежних команд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь