У Сокирянській лікарні почало функціонувати відділення амбулаторного екстракорпорального гемодіалізу

Дата: 02.02.2021 14:43
Кількість переглядів: 1093

Фото без опису

Сьогодні, 02 лютого, відбулася знаменна для Сокирянської громади подія – урочисте відкриття відділення амбулаторного екстракорпорального гемодіалізу. Відтепер, 11 жителів Сокирянщини, які тричі на тиждень, через ниркову недостатність, були змушені долати великі відстані, аби отримати вкрай необхідну для життя процедуру, будуть проходити позаниркове очищення крові у нашій лікарні. Як зазначив директор Сокирянської лікарні Олександр Андрійчук, відділення – найвисокотехнологічніше у закладі і вже від завтра надаватиме послуги пацієнтам з нирковою недостатністю. На добу тут може обслуговуватись 12 людей.

Участь у знаковій для всієї Буковини події взяли голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко; заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак; Сокирянський міський голова Василь Козак; голова Дністровської районної ради Олександр Янчак; секретар міської ради Любов Степаненко; директор приватного підприємства «КРІОТЕРАПІЯ» Наталя Дзядович; директор «ФРЕЗЕНІУС МЕДИКАЛ КЕР Україна» Роман Шурдук; завідувач відділення амбулаторного діалізу обласної клінічної лікарні Таміла Мороз; директор Сокирянської лікарні Олександр Андрійчук; пацієнти відділення гемодіалізу.

Звертаючись до присутніх, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко зазначив, що відкриття відділення гемодіалізу – надзвичайно важлива подія для галузі охорони здоров’я Буковини. «Це ще раз показує, що маючи бажання, влада може реалізувати такі надзвичайно важливі об’єкти для людей. Особливо тих громадян, на чию доля випало боротись з таким важким недугом» - зауважив він. Олексій Сергійович привітав усіх присутніх з такою значимою подією та побажав міцного здоров’я усім жителям громади, а також вручив почесні грамоти обласної ради Сокирянському міському голові Василю Козаку - за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку медицини Сокирянщини та завідувачу відділення амбулаторного екстракорпорального гемодіалізу Сокирянської лікарні Лілії Гончарук - за особистий вагомий внесок у розвиток нефрологічної служби Сокирянської лікарні.

Особливі слова вдячності керівництву та працівникам галузі охорони здоров’я Сокирянської громади лунали від заступниці голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталії Гусак. Як зазначила Наталія Борисівна, Сокирянська лікарня – попереду всіх районних лікарень області та виразила сподівання на те, що найближчим часом заклад охорони здоров’я громади перейде в лікарню, що буде обслуговувати і жителів сусідніх районів та областей. Заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації зазначила, що найближчим часом для потреб Сокирянської лікарні буде надано сучасний комп’ютерний томограф, новітній рентген апарат італійського виробництва, мобільну УЗД установку та низку іншого важливого медичного обладнання.

«Втілення в життя такого масштабного проекту – це результат консолідованих зусиль та конструктивної співпраці обласної та районної влади, та в першу чергу – це бажання та принципова позиція Сокирянського міського голови Василя Козака» - зазначив голова Дністровської районної ради Олександр Янчак. «Даний проект – велике досягнення для всього Дністровського району, оскільки на його території проживає чи не найбільша кількість людей, які потребують позаниркового очищення крові» - зауважив він.

Шляхом, який довелося пройти, аби відділення гемодіалізу почало функціонувати, поділився Сокирянський міський голова Василь Козак. Василь Васильович зазначив, що багато часу зайняло питання документального оформлення відділення. «Адже для того, аби воно почало належним чином функціонувати, були потрібні відповідні зміни до ліцензії Сокирянської лікарні, отримання низки дозволів та укладення договорів. Завдяки активній підтримці народних депутатів України Валерія Божика та Володимира Козака, у вирішенні всіх документальних питань ми мали розуміння та сприяння у вищих органах державної влади». Подякував Василь Козак і тим, хто безпосередньо – «власними руками» доклав зусиль до того, аби сьогодні відділення працювало на благо жителів громади – керівнику підрядної організації, яка здійснювала ремонт приміщення, Василю Рябку та його працівникам, заступникам директора Сокирянської лікарні по господарській частині – Руслану Добровольському та Віктору Кульчицькому.

Завідувач відділення амбулаторного діалізу обласної клінічної лікарні Таміла Мороз зазначила, що передає пацієнтів у надійні руки. Тепер хворі на ниркову недостатність не долатимуть довгий шлях до найближчих відділень. Роман Шурдук, директор «ФРЕЗЕНІУС МЕДИКАЛ КЕР Україна» та керівник приватного підприємства «КРІОТЕРАПІЯ - М» Наталія Дзядович, наголосили на тому, що у новому відділенні встановлено найсучасніше обладнання, яке використовують в провідних клініках Європи та світу. Воно дасть можливість надавати послуги пацієнтам більш якісно. Але, за словами Романа Шурдука, це не головне, головне – це турбота та увага до пацієнтів, як від медичного персоналу так і від рідних.

Одна з пацієнток відділення, Лідія Скутельник, розповіла, що знаходиться на гемодіалізі близько 14 років і те, що це відділення тепер працюватиме і в нашій громаді неабияк її порадувало та підбадьорило. Зі щирими словами подяки Лідія Скутельник звернулася до місцевої влади та всього медичного персоналу лікарні.

Наразі, послуга буде безкоштовною для чотирьох пацієнтів. 10 лютого заплановано підписати угоду з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з включенням послуги з лікування пацієнтів методом екстракорпорального гемодіалізу в амбулаторних умовах. Після чого і решта пацієнтів зможуть отримати якісні послуги з позаниркового очищення крові в Сокирянській лікарні.

Велику справу завершено!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь