Керівники навчальних закладів Сокирянщини обговорили нагальні питання

Дата: 03.02.2021 16:01
Кількість переглядів: 689

Фото без опису

 

Сьогодні питання організації функціонування закладів освіти та аспекти освітнього процесу залишаються одними із найактуальніших та заслуговують на особливу увагу. З цією метою 03 лютого відбулася нарада при міському голові Василю Козаку, секретарю міської ради Любові Степаненко, начальнику відділу освіти Галині Рябко з керівниками закладів загальної середньої освіти, позашкільних навчальних закладів та консультантами Центру професійної освіти педагогічних працівників.

«Діти – ось наш пріоритет» - на цьому наголошує міський голова Василь Козак. «Основні зусилля при організації освітнього процесу повинні бути направлені на забезпечення сталого функціонування закладів освіти та створення безпечних та комфортних умови для навчання та виховання дітей».

Зокрема, в ході наради було обговорено питання впровадження в закладах освіти енергозберігаючих технологій, встановлення сучасних, заощадливих систем опалення. Сокирянський міський голова зазначив, що в поточному році, з метою заощадження витрат на опалення, планується утеплити фасади Селищанського та Коболчинського навчальних закладів, а також замінити дах у Вітрянському навчально-виховному комплексі.

Однак, найбільше проблем наразі із закладами освіти міста Сокиряни. Як приклад, дошкільний навчальний заклад «Барвінок». У 2017 році Сокирянська міська рада попереднього скликання отримала субвенцію з державного бюджету на формування інфраструктури громади у сумі понад півтора мільйона гривень. Майже один мільйон триста тисяч гривень, виділених державою асигнувань, та понад 600 тисяч гривень - з бюджету громади було витрачено на реконструкцію та утеплення фасаду закладу. Однак, про те, щоб укріпити належним чином фундамент установи та облаштувати систему водовідведення з даху, чомусь в успішній громаді не подумали. Відтак, внаслідок випадання дощів та відсутності водостічних ринв вся вода потрапляла на оновлений фасад і зруйнувала його. «В нинішньому році ми плануємо укріпити фундамент дошкільного закладу «Барвінок», замінити покрівлю та облаштувати належним чином відтік води з даху будівлі для того, аби відремонтований раніше фасад повністю не обсипався» - зазначає Василь Козак.

Також, в ході наради обговорено організацію роботи з обдарованою учнівською молоддю в закладах загальної середньої освіти територіальної громади. Підвели освітяни і підсумки ЗНО-2020 та обговорили підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання 2021, реєстрація на яке розпочалася 1 лютого. Приділили увагу питанню психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей Інклюзивно-ресурсного центру, а також питанню замовлення підручників для учнів 4 та 8 класів.

 

     

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь