Комунальні служби громади працюють в посиленому режимі

Дата: 08.02.2021 12:34
Кількість переглядів: 525

 

Вчора вночі та сьогодні вранці спецтехніка філії «Сокирянський райавтодор» здійснювала посипання піщано-сольвою сумішшю та розчистку доріг державного значення в напрямку міста Новодністровськ та села Грубна. Поряд з цим, на контролі перебуває питання підтримання у належному стані доріг та вулиць міста Сокиряни. Розчищено від снігу території основних об'єктів соціальної сфери міста, попрацювала спецтехніка також на тротуарах та вулицях. Протягом дня синоптики прогнозують випадання опадів у вигляді снігу та дощу. Відтак, профільні служби перебувають у стані повної готовності та, у разі необхідності, будуть усувати наслідки непогоди.

Поряд з цим, як зауважує Сокирянський міський голова Василь Козак, в період ускладнення погодніх умов виникає проблема з обслуговуванням доріг загального користування місцевого значення, тобто під’їзних шляхів до населених пунктів громади. Вказані дороги перебувають на балансі обласної державної адміністрації.

Їх експлуатаційне утримання має здійснювати підприємство, яке стало переможцем тендерних торгів, що проводились управлінням інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації. В даному випадку це товаристо «ПБС», яке на території району не розташоване, точка його крайньої дислокації знаходиться в селі Недобоївці – що близько 100 кілометрів від Сокирянської громади.

Як зауважив представник товариства, роботи з експлуатаційного утримання автошляхів Сокирянщини в зимовий період ними проводяться. Однак, старости населених пунктів зазначають, що ні розчистка автошляхів, ні посипання піщано-сольовою сумішшю фактично не здійснюються. Навіть запасів протиожеледної суміші ніде в населених пунктах немає. Відтак, на автодорогах утворюється аварійно небезпечна ситуація, виникають проблеми з рухом автотранспорту та шкільних автобусів.

«Ми не задоволені таким станом справ. Якщо після нашої зустрічі з представником підприємства «ПБС», яке повинно здійснювати експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення Сокирянщини, ситуація на виправиться, ми будемо вживати відповідних заходів реагування» - зазначив Василь Козак. «Дороги громади повинні бути у належному стані, для того, аби за будь - яких умов транспорт міг належним чином, безпечно рухатись, а діти вчасно потрапляли на навчання» – додав він.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь