Обговорено питання організації харчування у закладах загальної середньої освіти відповідно до нового Санітарного регламенту

Дата: 08.02.2021 15:14
Кількість переглядів: 528

 

Основні аспекти організації харчування дітей в закладах освіти громади обговорено в ході наради секретаря міської ради Любові Степаненко за участю секретаря виконавчого комітету міської ради Ауріки Мойсеєнко, начальника відділу освіти Галини Рябко та керівника Сокирянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Івана Лисого. Зокрема, було розглянуто основні норми

організації харчування за новим Санітарним регламентом, вимоги до примірного меню, калорійність страв, організацію гарячого шкільного харчування, в тому числі і з урахуванням карантинних обмежень.

Секретар міської ради Любов Степаненко наголосила на необхідності неухильного виконання норм Санітарного регламенту. Особливу увагу акцентовано на тому, що від постачальників продуктів харчування необхідно вимагати маршрутні листи, з метою забезпечення своєчасної доставки продукції, а також контролювати її якість. Також, Любов Іванівна звернула увагу на здійснення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо нових санітарних вимог до роботи закладів освіти. Відтак, керівнику відділу освіти визначено завдання спільно із фахівцями управління Держпродспоживслужби здійснювати перевірки закладів освіти громади на предмет дотримання вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, що у Санітарному регламенті, який набрав чинності з 1 січня 2021 року, змінено підходи до організації харчування. Зокрема, внесені зміни стосовно продуктів, призначених для реалізації учням у якості буфетної продукції та встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути у щоденному шкільному раціоні. Також, врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь