Василь Козак звернувся до Чернівецької обласної державної адміністрації щодо неналежного утримання під'їзних доріг до населених пунктів громади, які обслуговує товаристо «ПБС»

Дата: 09.02.2021 14:24
Кількість переглядів: 765

 

Вже понад тиждень жителі громади стурбовані ситуацією із ускладненням руху автотранспорту на під'їзних шляхах до населених пунктів громади. Звернення стосовно того, що дороги не розчищаються та не посипаються належним чином, ускладнюється рух автотранспорту та унеможливлюється доставка дітей на навчання до опорних освітніх закладів, постійно надходять до Сокирянського міського голови Василя Козака.

Автошляхи загального користування місцевого значення перебувають на балансі Чернівецької обласної державної адміністрації. Відтак, в кінці минулого року, управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації організувало тендер на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Сокирянського, Кельменецького та Хотинського районів Чернівецької області. За результатами електроного аукціону найбільш економічно вигідною визначено пропозицію товариства «ПБС», яке і отримало право, а відповідно і кошти у сумі близько шестидесяти мільйонів гривень, на утримання зазначених доріг.

Враховуючи численні звернення старост і жителів громади та з метою врегулювання питання якісного утримання під'їзних доріг до населених пунктів, Сокирянський міський голова Василь Козак 05 лютого провів зустріч з представником товариства «ПБС». Нарада відбулась за участю старост населених пунктів.

За словами представника підрядної організації Віталія Деснеги, крайня точка дислокації підприємства, де розтошовується техніка та матеріальні резерви, знаходиться в селі Недобоївці. Як зауважує міський голова Василь Козак, це близько сто кілометрів від Сокирянської громади, і, до прикладу, близько 130 кілометрів від села Волошкове, обслуговування під'їздів до якого також повинно забезпечувати товариство «ПБС». «Яким чином ви зможете оперативно забезпечити розчищення дороги до села Волошкове чи Лопатів, якщо основні технічні засоби знаходяться на такій відстані?» - зауважив Василь Васильович. За словами Віталія Деснеги, підприємство прочищає дорги і посипає піщано-сольовою сумішшю. Хоча присутні сільські голови зазначили, що жодних робіт підприємство не здійснює, навіть запасу протиожеледної суміші на узбіччях доріг немає. Свідченням цього стала ситуація із ускладненням руху автотранспорту та неможливістю довезення дітей до опорних навчальних закладів протягом останніх двох днів.

Сокирянський міський голова Василь Козак висловив невдоволення стосовно робіт, а вірніше їх відсутності, по утриманню автошляхів загального користування місцевого значення товариством «ПБС» та звернувся до голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука, оскільки замовником виконання робіт є управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації. Зокрема, міський голова вимагає вжити вичерпних заходів для того, аби забезпечити належне утримання дорожнього полотна та рух транспорту автошляхами громади. "Дане питання перебуває на моєму особистому контролі" - наголосив Василь Васильович.

Громадяни, які мають питання чи зауваження до якості розчищення та посипання під'їзних шляхів до населених пунктів, можуть безпосередньо поцікавитись станом справ у представника підприємства-підрядника Віталія Деснеги – контактний телефон 0507103580, або ж у представника підприємства, яке здійснює технічний нагляд за якістю та технологічною процедурою виконання робіт, 0506546414 – Володимир.

Дороги державного та комунального значення, які обслуговуються філією «Сокирянський райавтодор» та комунальним підприємством «Сокиряни - благоустрій» перебувають у належному стані. По мірі випадання опадів та утворення ожеледі на дорожньому полотні, посипаються піщано-сольовою сумішшю та систематично прогортаються.

 

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь