Відділення гемодіалізу успішно функціонує

Дата: 09.02.2021 16:44
Кількість переглядів: 753

 

Минає тиждень з того часу як на Сокирянщині почало функціонувати сучасне відділення екстракорпорального гемодіалізу. Як уже повідомлялось раніше, в громаді проживає 11 громадян, які потребують систематичного позаниркового очищення крові. Наразі, безкоштовно процедуру на базі Сокирянського відділення проходять четверо осіб. Залучити більшу кількість пацієнтів поки що немає можливості, оскільки ще не укладено угоду з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з включенням послуги з лікування пацієнтів методом екстракорпорального гемодіалізу в амбулаторних умовах. Нині керівництво Сокирянської лікарні активно працює над цим питанням, і вже у другій декаді лютого  всі жителі Сокирянщини зможуть проходити процедуру гемодіалізу в місцевій лікарні безкоштовно.

Днями, Сокирянський міський голова Василь Козак відвідав відділення, поцікавився станом його функціонування, поспілкувався з пацієнтами. Як зауважують жителі громади, які вже здійснюють позаниркове очищення крові, почуваються вони значно краще ніж після аналогічних сеансів, які вони проходили до цього в інших відділеннях. «Умови в нашій лікарні дуже гарні. Все близько і дуже зручно. І, найголовніше, що нам близько доїжджати. Я вранці їду автобусом, і в четвертій годині ним же і повертаюсь» - розповідає пацієнтка.

Як пояснює завідуюча відділенням гемодіалізу Лілія Гончарук, компанія, яка надала та встановила апарати штучних нирок фірми «Фрезеніус», також постачає ліцензійні витратні матеріали цього ж виробника – магістралі, діалізатори та інше, а також готові, виготовлені фахівцями, з використанням високотехнологічних апаратів, концентрати.

У матеріально-технічне забезпечення відділення було вкладено понад три мільйони гривень. 4 апарати штучних нирок та високоякісні системи водоочистки безкоштовно надала та встановила компанія «РАТІО АШ». Найсучасніше обладнання, яке тепер має і Сокирянська лікарня, використовують у провідних клініках Європи та світу. Потужність відділення 12 осіб в день. За словами медиків, в середньому в день людина потребує 7 годин на процедуру.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь