Платники податків повинні подавати до податкової відомості про зміну особистих даних

Дата: 10.02.2021 10:56
Кількість переглядів: 642

 

Про це наголошують у Головному управлінні державної податкової служби у Чернівецькій області. Фахівці роз’яснюють, фізичні особи – платники податків подають контролюючим органам відомості про зміну даних впродовж місяця з дня таких модифікацій. Наприклад, про зміну місця проживання, прізвища, імені, по батькові, повідомити про які можна шляхом подання фізичними особами до контролюючих органів заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма №5 ДР), або заяви про внесення змін до окремого Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма №5 ДРП).

Вказані заяви подаються особисто або через представника до контролюючого органу за податковою адресою (місцем проживання). Фізичні особи, які тимчасово проживають за межами населеного пункту, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Для заповнення заяви використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни в них.

Внесення змін до Державного реєстру та окремого Державного реєстру здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання відповідної заяви до контролюючого органу за місцем проживання та може бути продовжене до п’яти робочих днів – у разі звернення до будь-якого контролюючого органу.

Подати заяву за формами №5 ДР або №5 ДРП та отримати консультацію щодо заповнення заяв можна у територіальних Центрах обслуговування платників.

З адресами Центрів обслуговування платників, режимом роботи, номерами телефонів, переліком послуг можна ознайомитися на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» у розділі «Центри обслуговування платників». Тут також можна завантажити бланки заяв та зразки заповнення. Посилання: https://cv.tax.gov.ua/.../tsentri-obslugovuvannya.../

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь