Аграрії Сокирянщини переймали закордонний досвід обприскування полів та садів агродронами

Дата: 11.02.2021 16:55
Кількість переглядів: 748

 

Промислові дрони, які можуть допомагати агровиробникам обробляти поля добривами або пестицидами презентували сьогодні, 11 лютого, для аграріїв Сокирянської громади.

Безпілотники, які здатні обробляти 10 гектарів за годину, оснащені 16-літровою цистерною та спеціальним радаром, який дотримується висоти, дають можливість працювати і у вечірню пору доби.

Презентацію приладу відвідали і секретар міської ради Любов Степаненко, перший заступник міського голови Іван Гангал, голова районної державної адміністрації Ірина Антонюк, секретар виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко.

Як зазначає Іван Гангал влада підтримує впровадження сучасних технологій у сільському господарстві, тим більше, якщо це буде працювати на користь громади.

За словами директора ТОВ «Дрон Центр» Юрія Задранівського, Чернівецька область розвинена у аграрному напрямку і Сокирянщина зокрема, а наявність агродронів дозволить господарству оперативно захищати свої рослини, за потреби терміново вносити інсектициди вночі, а також планувати збір урожаю, проводячи рівномірну десикацію - переджнивне підсушування рослин з метою прискорення достигання і полегшення збирання врожаю, яке особливо ефективне при забур'яненості та за вологої погоди.

Тож аграрії Сокирянської громади мали змогу ознайомитись з надсучасним обприскувачем та поставити питання стосовно особливостей його роботи.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь