Стан доріг Сокирянщини повинен цілодобово контролюватись профільними службами

Дата: 12.02.2021 15:22
Кількість переглядів: 573

Фото без опису

На цьому наголосив Сокирянський міський голова Василь Козак в ході засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Сокирянської міської ради, яка відбулась сьогодні, 12 лютого. Участь у роботі комісії також взяли секретар міської ради Любов Степаненко, перший заступник міського голови Іван Гангал, заступник міського голови Оксана Бабій, секретар виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, керівники профільних служб, члени комісії та старости населених пунктів.

Зокрема, на порядку денному розглянуто питання вжиття невідкладних заходів щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій у зв'язку із погіршенням погодніх умов. «За прогнозами синоптиків на вихідні передбачається посилення опадів, а також зниження температурних показників» - зауважує міський голова Василь Козак. «У зв'язку з цим, нам необхідно вжити вичерпних заходів з тим, аби не допустити виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій» - додав він.

В першу чергу акцентовано увагу на забезпечення належного проїзду дорогами державного значення. Окрім того, Василь Васильович наголосив керівникам профільних служб на тому, що під'їзні дороги до населених пунктів громади повинні бути відповідним чином розгорнуті та посипані піщано-сольовою сумішшю, із обов'язковим запасом піску на узбіччях доріг. «У період зниження температурних показників та значного випадання опадів, дороги Сокирянської громади повинні цілодобово прогортатись та посипатись» - наголосив Сокирянський міський голова. «В першу чергу повинні опрацьовуватись автошляхи, якими здійснюється довіз учнів до навчальних закладів» - додав Василь Васильович.

Питання контролю за належним станом доріг в населених пунктах громади покладено на старост, а під'їзні шляхи до сіл будуть опрацьовуватись філією «Сокирянський райавтодор». У разі необхідності також буде залучатись техніка та особовий склад комунального підприємства «Сокиряни - благоустрій».

Окрім того, Василь Козак звернув увагу Сокирянського РЕМу на те, що, в період зниження температуних показників, має бути забезпечено безперебійне енергопостачання, особливо до закладів соціальної сфери. Міський голова наголосив на тому, що категорично забороняє в цей час здійснювати будь-яке відключення постачання світла до осель громадян та підприємств через заборгованість. Відповідні доручення також надано керівнику Сокирянського управління з газопостачання та газифікації ПАТ «Чернівцігаз».

Старостам населених пунктів, а також керівникам соціальних служб громади визначено завдання здійснювати контроль за сім'ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також одинокими непрацездатними громадянами. «Неприпустимо, щоб у сім'ях, які потребують соціального захисту, в цей період сталась якась біда. Їх благополуччя – персональна відповідальнісить старости та кожного керівника профільних служб» - наголосив Василь Козак.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь