На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянуто питання поширення інфекції, спричиненої COVID-19

Дата: 12.02.2021 16:03
Кількість переглядів: 617

Фото без опису

Про епідеміологічну ситуацію на території Сокирянської громади йшлося сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Сокирянської міської ради, яка відбулась при міському голові Василю Козаку.

Як повідомив директор комунального підприємства «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук, наразі в інфекційному відділенні лікувальної установи перебуває 35 хворих. З них 23 пацієнти мають підтверджений ПЛР-тестуванням діагноз – COVID-19, 12 - очікують результатів обстеження. Троє людей перебувають у важкому стані та потребують постійної дотації кисню, 22 – перебувають на періодичній кисневій дотації. За минулу добу медиками госпіталізовано 5 осіб, за попередню – 7. Як зауважує Олександр Андрійчук, громадяни, які госпіталізуються до інфекційного відділення, мають пневмонію високого ступеню ураження. В реанімаційному відділенні перебувають пацієнти, у яких пневмонія уразила 80-90% легень. Після таких ускладнень людина буде мати хронічну кисневу недостатність протягом усього життя. За словами Олександра Петровича, наразі для потреб хворих щоденно використовується 60-65 балонів кисню. В лікарні наявний запас кисневих балонів та ліків, на наступному тижні планується запустити роботу кисневої станції, яку днями привезли в Сокирянську лікарню.

Директор комунального підприємства «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасія Заремська зазначає, що на амбулаторному лікуванні перебуває 10 пацієнтів, які мають легкий перебіг хвороби та лікуються вдома. Від початку 2021 року під наглядом сімейних лікарів, без госпіталізації до стаціонару, перехворіло 97 осіб. Однак, Анастасія Євстафіївна зауважує, що хвороба має нетиповий перебіг і зазвичай людина, яка звертається з наявними симптомами вже має пневмонію високого ступеню і потребує госпіталізації.

За прогнозами фахівців за двати-три тижні очікується ріст захворюваності на коронавірус, який може тривати до квітня місяця. Відтак, медики закликають громадян бути уважними до свого стану здоров'я та своїх близьких. Фахівці наполегливо радять не відвідувати місць масового скупчення людей, в громадських місцях використовувати маски та дотримуватись соціальної дистанції.

«Ми несемо відповідальність за благополуччя всієї громади. Якщо кількість хворих інфекційного відділення буде більше 50 осіб, ми будемо змушені ввести обмежувальні заходи на території громади» - зазначив Сокирянський міський голова Василь Козак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь