Лягли квіти до пам'ятного знаку воїнам – афганцям в селі Романківці

Дата: 15.02.2021 15:42
Кількість переглядів: 796

 

15 лютого – день виведення радянських військ з Республіки Афганістан. Це день, який не дає забути про страшні сторінки чужої війни, якій кращі сини українського народу віддали свої молоді роки, а деякі найдорожче – життя. З року в рік Сокирянщина складає данину пам'яті тим українським солдатам, які полягли на території інших держав, вшановує тих, хто є прикладом відданості обов'язку, служіння Батьківщині та справжнього патріотизму.

Сьогодні, 15 лютого, вже традиційно воїни – афганці Сокирянщини, Сокирянський міський голова Василь Козак, голова районної державної адміністарції Ірина Антонюк, заступник міського голови Оксана Бабій, військовий комісар Сокирянського районного військового космісаріату Олександр Гладкий, директор Романковецького ліцею ім. К.Ф.Поповича Валерій Степаненко та учні закладу поклали квіти до пам'ятного знаку воїнам-афганцям в селі Романківці. Пам'ять вірних синів України, які навіки залишились на чужій землі, вшанували хвилиною мовчання.

Звертаючись до присутніх, міський голова Василь Козак зазначив, що Сокирянська міська рада всіляко сприятиме тому, аби права та інтереси воїнів-інтернаціоналістів були захищені. Василь Васильович подякував воїнам-афганцям за чітку життєву позицію та побажав міцного здоров'я.

Зі словами вдячності за мужність і героїзм, незламний дух, відданість своїй країні і патріотизм звернулась до учасників бойових дій в Республіці Афганістан голова районної державної адміністрації Ірина Антонюк. Вона побажала мужнім воїнам оптимізму, наснаги та здоров'я.

Привітали бойових побратимів голова Сокирянської організації Української спілки ветеранів Афганістану Павло Зелений та голова громадської організації «Сокирянської спілки інвалідів війни в Афганістані «БАЧА» Василь Гандзій.

Хвилюючою і надзвичайно щирою пісенною композицією «Біля тополі» привітав присутніх зі святом ведучий урочистого мітингу - Валерій Кукілюк.

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь