В міській раді обговорено питання незаконного полювання на території громади

Дата: 15.02.2021 16:02
Кількість переглядів: 657

 

Про правове регулювання мисливської діяльності на території Сокирянської громади йшлося сьогодні на нараді при Сокирянському міському голові Василю Козаку. Участь у нараді взяли перший заступник міського голови Іван Гангал, старости та в.о. старост населених пунктів громади, голови первинних мисливських організацій, представники профільних служб. Зокрема, було обговорено питання незаконного полювання на території громади та шляхи його врегулювання в межах правового поля. Як зауважують фахівці, у жителів громади нараховується 681 одиниця зброї, а дозволи на офіційне здійснення мисливської діяльності мають тільки 273 людини.

За словами представника державного підприємства «Сокирянське лісове господарство», істотної шкоди мисливському фонду Сокирянщини завдає незаконне полювання. Внаслідок масового порушення правил полювання, за останні роки чисельність основних видів мисливських тварин скоротилася в півтора – два рази. Деякі види тварин стали взагалі рідкісними. Експерти пояснюють, що громадяни, які здійснюють мисливську діяльність незаконно, часто порушують правила полювання, використовують заборонені пристрої та методи, здійснюють відстріл диких тварин у вечірній та нічний час з використанням тепловізорів та пристроїв нічного бачення. Часто ставлять пастки і забувають про їх місце розташування, а тварини, які в них потрапляють, приречені на смерть.

«Жителі громади глибоко струбовані ситуацією з незаконним полюванням в лісових угіддях та катастрофічним зменшенням популяцій диких тварин» – зауважує міський голова Василь Козак. «Наше завдання зберегти ті види тварин та птахів, які поширені в наших лісах та, по можливості, примножити їх» - наголошує він. «Мисливська діяльність на території лісових угідь громади повинна здійснюватись тільки в межах чинного законодавства. В цій ситуації головне – спільна злагоджена робота старост населених пунктів громади з головами первинних мисливських організацій, представниками служби лісової охорони, правоохоронних органів та товариства мисливців і рибалок. Тільки спільно можна досягнути позитивного результату».

«Основне завдання зафіксувати факт незаконної мисливської діяльності, а далі ми знайдемо шляхи та методи для того, аби порушник відповідав згідно норм чинного законодавства» - зауважує Василь Козак. «Закон має бути один для всіх» - наголошує він.

Відтак, в ході наради керівникам профільних служб визначено завдання вивчити питання відведення на території лісових угідь громади місця для здійснення пристрілки зброї, яке буде доступне для власників зброї та конрольоване профільними службами. Старостам населених пунктів спільно із керівниками первинних мисливських організацій доручено провести роз’яснювальну роботу серед жителів громади щодо неприпустимості незаконного здійснення мисливської діяльності, використання заборонених методів та способів полювання.

«Якщо факти браконьєрської діяльності не зменшаться, ми будемо змушені розглядати питання про визначення територій для охорони та відтворення мисливських тварин (відтворювальних ділянок) на термін не менше трьох років. Тоді полювання на території громади буде заборонено взагалі» - зауважив міський голова Василь Козак. «Ми всі маємо зрозуміти, що ситуація досить серйозна і вирішувати її ми маємо спільно» – додав він.

«Якщо між владою та мисливцями буде конструктивний діалог – на території лісових угідь громади буде порядок» - зауважив перший заступник міського голови Іван Гангал. «Тут не стоїть питання про те, щоб обмежити чиюсь діяльність. Тут стоїть питання про те, щоб зберегти ту фауну, яка залишилась на території Сокирянської громади».

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь