Інформація про стан поширення COVID-19 на території Сокирянської територіальної громади

Дата: 18.02.2021 12:20
Кількість переглядів: 672

 

COVID-19 продовжує ширитись територією України. Ми не повинні втрачати пильності, адже станом на 18 лютого 2021 року, в інфекційному відділенні Сокирянської лікарні перебуває 32 людини. За останню добу госпіталізовано 1 особу з підозрою на хворобу.

Наразі у 18-ти пацієнтів підтвердився COVID-19, 14 жителів очікують результатів ПЛР-тестування. 4 особи – у важкому стані та потребують постійної дотації кисню. 17 людей – мають проблеми з диханням та періодично використовують кисневі концентратори. 4 пацієнти – в реанімації.

7 громадян лікуються амбулаторно: Сокиряни – 2; Гвіздівці – 3; Шишківці – 1; Романківці – 1.

Як зауважують медики, люди, які госпіталізуються до інфекційного відділення лікарні, вже мають пневмонію високого ступеню ураження легень та потребують невідкладної дотації кисню. Відсутні й типові для коронавірусу клінічні показники, такі як  втрата нюху, біль у горлі та м’язах, сильна втома. Відтак, люди, зазвичай, не надають уваги наявним симптомам та лікуються вдома, і звертаються у разі виникнення проблем з диханням. Звернення на пізніх стадіях захворювання може призводити до значних ускладнень в подальшому. Зокрема, пацієнти які мали пневмонію з 80-90% ураження легень, за словами медиків, в майбутньому будуть мати хронічну кисневу недостатність протягом всього життя.

Здоров’я – найцінніший скарб людини! Тому вкотре закликаємо, дбайте про нього! Не забувайте про особисту гігієну, не відвідуйте місць масового скупчення людей, у громадських місцях дотримуйтесь соціальної дистанції та використовуйте засоби особистого захисту.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь