Виконавчим комітетом міської ради розглянуто низку важливих для функціонування громади питань

Дата: 19.02.2021 13:34
Кількість переглядів: 602

Фото без опису

 

Під головуванням Сокирянського міського голови Василя Козака відбулось засідання виконавчого комітету Сокирянської міської ради. Участь у засіданні взяли секретар міської ради Любов Степаненко, перший заступник міського голови Іван Гангал, заступник міського голови Оксана Бабій, секретар виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, старости та в.о. старост населених пунктів громади, військовий комісар Сокирянського районного військового комісаріату Олександр Гладкий.

На порядок денний було винесено 16 питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності громади. Особливу увагу приділено роботі в напрямку військово-патріотичного виховання молоді, а також напрацювання практичних навичок поводження зі зброєю учнями навчальних закладів громади. Міський голова Василь Козак наголосив на необхідності налагодження механізму роботи з громадянами призовного віку. Звернуто увагу на те, що для отримання послуг у центрі надання адміністративних послуг чи старостинському окрузі, військовозобов’язаний житель громади має надати підтвердження факту відсутності порушень законодавства про військову службу.

Військовий комісар Сокирянського районного військового комісаріату Олександр Гладкий наголосив на якісному і відповідальному веденні військового обліку посадовими особами старостинських округів. Олександр Васильович зауважив на особливостях проходження військової служби за контрактом, а також можливості безкоштовного направлення абітурієнтів на навчання до вищих військових навчальних закладах.

Окрім того, розглянуто питання внесення змін до міського бюджету на 2021 рік, надання одноразової грошової допомоги окремим категоріям громадян, затвердження складу адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету, комісії щодо обстеження зелених насаджень, затвердження громадських криниць у селах Ломачинці та Білоусівка.

Актуальними залишаються і питання благоустрою. Члени виконкому проголосували за надання дозволу на вирубку дерев у Василівському, Ломачинецькому та Сербичанському старостинському округах, де днями, за клопотаннями старост цих населених пунктів, працювала комісія щодо обстеження зелених насаджень. Також на проведеному засіданні призначено відповідальну особу за благоустрій кладовищ, що у селі Романківці. Міський голова Василь Козак наголосив, що така людина повинна бути у кожному населеному пункті громади, аби території кладовищ, та і не тільки, були у впорядкованому стані.

Обговорено питання надання дозволу на здійснення виїзної торгівлі в межах Сокирянської громади. Міським головою дано доручення створити робочу групу по розробленню положення щодо порядку здійснення виїзної торгівлі в межах населених пунктів громади та плати за даний вид діяльності. Проект положення буде винесено на розгляд чергової сесії Сокирянської міської ради.

Одне з заключних питань засідання виконавчого комітету Сокирянської міської ради – затвердження повноважень старост здійснювати реєстрацію місця проживання мешканців старостинського округу та зняття з такого реєстру. Такі повноваження надано 12-ти старостам населених пунктів громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь