Вихованці Центру творчості дітей та юнацтва здобули першість в обласній онлайн виставці-конкурсі українського декоративного мистецтва

Дата: 25.02.2021 13:43
Кількість переглядів: 700

 

24 лютого, на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді була проведена обласна виставка-конкурс української декоративної творчості в онлайн форматі.

Організований конкурс на знак пошани та з нагоди 120-річниці з дня народження знаного художника-орнаменталіста Георгія Гараса.

Долучилася до участі і учнівська молодь Сокирянської громади - вихованці Центру творчості дітей та юнацтва Сокирянської міської ради.

Для того, аби розширити знання дітей про народні обереги та майстрів буковинського краю, розвивати їх фантазію та творче мислення, виховувати любов до рідного краю, до українських народних традицій та звичаїв, пошани до оберегу, як національної відзнаки та здатності осмислити роль та значення традицій і була організована виставка-конкурс.

Учасники представляли свої роботи у двох номінаціях: «Підкова-оберіг» та «Буковинський орнамент в творчості Георгія Гараса». Конкурсанти виготовили та оформили з глини, солоного тіста, дерева у вигляді народного оберегу символ – підкову та готували дослідницькі роботи творчості Г.Гараса, а також колаж з орнаментами митця за допомогою комп’ютерних графічних програм.

Учнівська молодь Сокирянщини не лише взяла участь у конкурсі, але й здобула перші місця.

Отже, в номінації «Підкова-оберіг» почесне І місце посіли вихованці гуртків ЦТДЮ «Ліплення» та «Чарівний пензлик» Мілюхіна Тамара та Вельміськін Дмитро, керівники – Тимчук Ольга Костянтинівна та Сварчевська Марина Михайлівна; а в номінації «Буковинський орнамент в творчості Георгія Гараса» І місце отримала Петрушко Юлія, вихованка дизайн-студії «Фантазія» ЦТДЮ, керівник – Жар Анастасія В’ячеславівна.

Тож, хай цей конкурс стане ще одним доказом ваших талантів і здібностей, хай чекає вас в житті ще багато таких участей і перемог, а кожен день дарує вірний стимул і високе  прагнення!

Колажі, розроблені учасниками, представлені на виставці, присвяченій 120-річчю Георгія Гараса, в Чернівецькому Обласному краєзнавчому музеї.

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь