Проведено семінар-навчання для старост та виконуючих обов’язки старост населених пунктів Сокирянської громади

Дата: 26.02.2021 15:29
Кількість переглядів: 897

 

Сьогодні, 26 лютого, відбувся семінар-навчання для старост, в.о. старост та землевпорядників населених пунктів громади. За участю першого заступника міського голови Івана Гангала, секретаря міської ради Любові Степаненко, керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко, керівника відділу регулювання земельних відносин та екології Наталії Ожеван, начальника муніципальної інспекції Івана Варчука, керівника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Оксани Вітковської та державного нотаріуса В’ячеслава Гапчука було обговорено важливі для належного надання жителям громади послуг питання. Зокрема, йшлося про вчинення нотаріальних дій посадовими особами місцевого самоврядування та обговорено питання у сфері земельних відносин.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Сокирянської міської ради від 26.01.2021 «Про уповноваження старост на вчинення нотаріальних дій» та Закону України «Про нотаріат» на посадових осіб органів місцевого самоврядування покладено обов’язки щодо вчинення низки нотаріальних дій у старостинських округах громади.

Питання грамотності оформлення таких документів завжди стояло дуже гостро, адже правильність вчинення нотаріальної дії нотаріусом залежить від професійного рівня оформлення документів в старостинських округах. Державний нотаріус В’ячеслав Гапчук надав учасникам практичні та методичні рекомендації, відповідну нормативну базу з цього питання. Також обговорено зразки найбільш поширених та затребуваних у сільській місцевості нотаріальних документів: заповітів, довіреностей.

Про законодавче регулювання земельних питань присутніх інформувала начальник відділу регулювання земельних відносин та екології Наталія Ожеван. Зокрема, йшлося про особливості оформлення технічної документації, приватизації земельних ділянок під будівлями, про аспекти розірвання договорів-оренди та особливості нормативно-грошової оцінки паїв.

Про аналіз ефективності використання земельних ділянок говорив начальник муніципальної інспекції Іван Варчук, який зазначив також, що триває робота по впорядкуванню відумерлої спадщини. Відтак, старостам та в.о. старост визначено завдання 01.03.2021 надати відповідну інформацію по старостинських округах.

Керівник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Оксана Вітковська поінформувала учасників семінару про механізм присвоєння поштової адреси та зауважила на аспектах фактичного і проектного використання землі та на зміні її цільового призначення.

На детальному вивченні документів наголосила керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко. Ауріка Вікторівна також нагадала про те, що з березня 2021 року повинен запрацювати програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», який передбачає спрощення процедури надання соціальних послуг населенню та покращення їх якості.

Семінар мав на меті надати професійну допомогу старостам та в.о. старост при роботі з документами, які оформляються посадовими особами місцевого самоврядування, а також підвищити компетентність учасників семінару у вирішенні тих чи інших завдань. Адже, як зазначив перший заступник міського голови Іван Гангал, - «Ми повинні працювати так, щоб люди одразу отримали відповіді на питання у тій чи іншій сфері».


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь