На території Сокирянської громади буде посилено карантинні обмеження

Дата: 26.02.2021 17:09
Кількість переглядів: 659

Таке рішення прийнято в ході позачергового засідання комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулась сьогодні, 26 лютого, під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала, секретаря міської ради Любові Степаненко, секретаря виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко, керівників підприємств, установ та організацій громади.

Як зазначив директор Сокирянської лікарні Олександр Андрійчук, наразі в інфекційному відділенні медустанови перебуває 39 осіб. За останню добу госпіталізовано 8 громадян, серед них також є діти. 19 пацієнтів мають підтверджений діагноз «коронавірус», 20 – очікують результатів тестування, 3 громадян перебувають у складному стані та потребують постійної дотації кисню. Збільшується кількість хворих, які лікуються амбулаторно. Так, 11 осіб – мають підтверджений діагноз – COVID-19, 26-очікують результатів тестування. За словами фахівців, сьогодні на території Чернівецької області зафіксовано рекордну кількість випадків захворювання на коронавірус – 638 осіб.

Олександр Андрійчук зауважив, що запас кисню для потреб хворих у Сокирянській лікарні є. На днях планується повністю запустити роботу кисневої станції, нині тут працюють фахівці підприємства постачальника. Однак, всіх вжитих заходів буде недостатньо, якщо люди почнуть масово поступати до стаціонарних відділень лікарні. Потужність закладу розрахована на 119 людей. Якщо хворих буде більше – доведеться залучати для госпіталізації альтернативні заклади та установи. З метою запобігання поширенню інфекції, з 01 березня припиняється планова робота поліклініки, а також буде введено обмеження щодо роботи стаціонарних відділень лікарні. Допомога буде надаватись тільки екстренним хворим. Також, буде обмежено відвідування хворих, які перебувають в стаціонарних відділеннях. Громадян просять з розумінням поставитись до вимушених тимчасових обмежень.

За словами медиків, єдиний спосіб уникнути масової одночасної госпіталізації хворих до стаціонарних відділень лікарні – виконання санітарно - епідеміологічних правил, дотримання соціальної дистанції, уникання місць масового купчення людей, використання засобів особистого захисту (масок, антисептиків).

Відтак, за результатами засідання комісії, вирішено на території Сокирянської територіальної громади, в період з 00 годин 00 хвилин 27 лютого до 00 годин 00 хвилин 10 березня, заборонити:

приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування  із здійсненням адресної доставки замовлень на винос;

проведення всіх масових заходів;

відвідання здобувачами освіти закладів освіти усіх типів та форм власності, крім здобувачів дошкільної освіти.

Поряд з цим, дозволено роботу продовольчих  та непродовольчих магазинів до 20.00 години, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. Також, з дотриманням санітарних норм, будуть працювати ринки. Дозволено здійснювати виїзну торгівлю квітами громадянам, які отримали відповідні дозволи.

Як уже повідомлялось раніше, з метою перевiрки дотримання умов карантинних заходiв, в населених пунктах громади буде працювати мобільна робоча група у складi представникiв Сокирянського вiддiлення №1 (м.Сокиряни) Днiстровського районного вiддiлу полiцiї, Сокирянського управлiння Головного управлiння Держпродспоживслужби, Сокирянського сектору управлiння державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, вiддiлу мунiципальної iнспекцiї міської ради, а також старост населених пунктів громади. Громадяни, фізичні-особи підприємці та юридичні особи, які порушуватимуть встановлені санітарно-епідеміологічні вимоги, будуть притягатись до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь