В Сокирянській міській раді обговорено зміни до карантинних обмежень на території Сокирянської громади

Дата: 02.03.2021 12:24
Кількість переглядів: 537

 

У зв’язку із встановленням на території Чернівецької області «червоного» рівня епідемічної небезпеки, в залі засідань Сокирянської міської ради сьогодні, 02 березня, відбулось позачергове зібрання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні, під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, а також керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко, обговорено поточну ситуацію з розповсюдження коронавірусу на території Сокирянської громади.

За інформацією директора Сокирянської лікарні Олександра Андрійчука, в інфекційному відділенні станом на 02 березня перебуває 43 людини. За останню добу госпіталізовано 12 осіб. У 27-ми пацієнтів підтверджений COVID-19, 16 – очікують результатів тестування, 4 громадян перебувають у важкому стані та потребують постійної дотації кисню, 29 людей мають проблеми з диханням та періодично використовують кисневі концентратори. Також, до приймання хворих готують і терапевтичне відділення, адже спостерігається збільшення надходження кількості інфікованих пацієнтів. Як зазначає Олександр Петрович, найближчим часом буде введена в експлуатацію киснева станція. На заміну кисневим балонам, які власноруч встановлювали та підключали медичні працівники закладу, прийде змінений, ощадний режим використання кисню, до того ж, управління кисневою станцією здійснюватиметься дистанційно. Але, як зауважує директор Сокирянської лікарні, запас кисневих балонів також є, адже в сучасних умовах потрібно бути готовим до будь-якої ситуації.

Спостерігається і збільшення кількості хворих, які лікуються амбулаторно. На сьогодні, вдома лікується 15 осіб з діагнозом COVID-19, серед них і одна дитина. У Сокирянах, Романківцях та Вашківцях по двоє людей, Сербичани та Кулішівка – троє, Ломачинці, Коболчин, Білоусівка – по одній людині.

З метою забезпечення дотримання карантинних умов на території Сокирянської громади, в населених пунктах працює мобільна робоча група. За повідомленням начальника Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби Івана Лисого, 01 березня робоча група перевірила, на предмет дотримання карантинних заходів, заклади торгівлі в селах Білоусівка, Коболчин, Романківці, Сербичани та Гвіздівці. За результатами роботи на керівника одного із закладів громадського харчування накладено адміністративне стягнення, передбачене чинним законодавством. Всього складено 24 адміністративні протоколи. Іван Миколайович запропонував провести роз’яснювальні роботи і з директорами ринків, які функціонують на території громади, щодо неухильного дотримання карантинних умов.

За результатами засідання комісії, прийнято рішення доручити старостам населених пунктів громади провести роз’яснювальну роботу серед жителів краю, щодо заборони проведення всіх масових заходів, в тому числі поминальних обідів, а також урочистих подій.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь