На території краю продовжує діяти «червона» зона карантину

Дата: 11.03.2021 11:34
Кількість переглядів: 646

 

На території Чернівецької області, зокрема і на Сокирянщині, продовжує діяти «червона» зона карантину, яка була встановлена відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відтак, під головуванням Сокирянського міського голови Василя Козака відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Сокирянської міської ради. Врахувавши розвиток епідемічної ситуації щодо поширення інфекції, спричиненої COVID-19, на території Сокирянської громади, члени комісії прийняли рішення продовжити заборону відвідування закладів освіти її здобувачами незалежно від форм власності, заклади ж дошкільної освіти продовжують функціонувати.

На території краю продовжує діяти і низка інших протиепідемічних заходів. Зокрема, роботу продовольчих та непродовольчих магазинів дозволено до 20.00 години, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Поряд з цим, згідно з нормами, які передбачені «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки, заборонено проводити масові заходи; відвідувати заклади освіти, окрім дошкільної; працювати закладам громадського харчування, окрім діяльності з надання послуг адресної доставки; не дозволено роботу розважальних закладів. Під заборону також потрапила діяльність непродовольчих ринків.

Заборонено приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, окрім: приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання.

Тобто, робота продуктових ринків, на яких реалізуються зазначені вище товари, дозволена, однак при умові неухильного дотримання встановлених санітарно-гігієнічних норм. Зокрема, обов’язковий температурний скринінг всіх відвідувачів; забезпечення територій ринків засобами дезінфекції та інформаційними матеріалами щодо необхідності використання засобів персонального захисту, використання антисептиків та дотримання соціальної дистанції; систематичне прибирання та дизінфекція території ринків; неприпустимість здійснення за межами ринків неконтрольованої стихійної торгівлі; централізований збір та утилізація відпрацьованих засобів персонального захисту, серветок, рукавичок та низка інших заходів.

Найвищий рівень епідемічної небезпеки діятиме до того часу, поки Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму засіданні не розгляне показники області щодо захворюваності на COVID-19 та не ухвалить рішення про пом’якшення обмежень.

Звертаємо увагу на те, що на території громади продовжує працювати мобільна робоча група у складі представників Сокирянського відділення №1 Дністровського районного відділу поліції, Сокирянського районного управління Держпродспоживслужби, Сокирянського РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області, відділу муніципальної інспекції міської ради, а також старостів територіальної громади, з метою перевірки дотримання умов карантинних заходів.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь