До уваги жителів Сокирянської громади!

Дата: 11.03.2021 11:35
Кількість переглядів: 1196

 

Наказом Міністерства соціальної політики України від 17.07.2019 «Про внесення змін до інструкції щодо порядку оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги» закріплено функції об’єднаних територіальних громад (як фронт-офісів) під час прийняття заяв і необхідних документів для призначення державних допомог безпосередньо та передбачено можливість призначення (відмови у призначенні) заявнику органом соціального захисту населення районного рівня соціальної допомоги на підставі електронного документа, сформованого уповноваженою особою територіальної громади.

З метою надання адміністративних послуг соціального характеру мешканцям територіальних громад із застосуванням електронного документообігу, Міністерством соціальної політики України впроваджено програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».

«Соціальна громада» - програмний продукт, за допомогою якого справи в цифровому вигляді передаються від громад до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій для призначення допомог. Електронні копії документів, прийняті через «Соціальну громаду», будуть відразу потрапляти в управління соціального захисту населення, що скоротить час прийняття рішення майже вдвічі. Через програмний комплекс мешканці громад зможуть оформити низку соціальних послуг, зокрема найпопулярніші серед населення – житлові субсидії, пільги, допомоги та виплати тощо.

З 1 березня 2021 року Сокирянська територіальна громада також мала б під’єднатися до платформи «Соціальна громада», однак, у зв’язку з тим, що до Програми долучаються всі громади України, населені пункти Сокирянської громади ще не отримали модулі шифрування, необхідні для того, аби програмний продукт повноцінно запрацював. Відтак, наразі виникають певні труднощі з формування електронних справ безпосередньо у старостинських округах. У зв’язку з цим, для призначення всіх соціальних допомог (житлові субсидії, пільги тощо) жителям громади необхідно особисто звертатись до Центру надання адміністративних послуг, що в місті Сокиряни, для того, аби подати заяву та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за встановленими формами. Якщо ж громадянин не може звернутися до ЦНАПу особисто – необхідно оформити довіреність на уповноважену для цього особу. Відповідно до рішення виконавчого комітету Сокирянської міської ради від 26.01.2021 «Про уповноваження старост на вчинення нотаріальних дій» та Закону України «Про нотаріат» на посадових осіб органів місцевого самоврядування покладено обов’язки щодо вчинення низки нотаріальних дій у старостинських округах громади, серед них і оформлення довіреностей.

Для того, аби не виникало навантаження на електронну систему та задля уникнення черг у Центрі надання адміністративних послуг, для кожного старостинського округу розроблено графік прийому громадян з того чи іншого населеного пункту. Старости населених пунктів з графіком ознайомлені.

Фахівці центру надання адміністративних послуг звертають увагу на те, що дані заходи є тимчасовими. За отримання доступу до програми «Соціальна громада» всі види соціальних допомог люди зможуть оформити в старостинський округах.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь