Робоча група перевірила дотримання карантинних обмежень

Дата: 14.03.2021 13:33
Кількість переглядів: 513

Фото без опису

З метою перевірки дотримання вимог карантинних обмежень громадянами та власниками продуктових ринків громади, сьогодні, 14 березня, мобільна робоча група у складі начальника відділу муніципальної інспекції Сокирянської міської ради Івана Варчука, заступника начальника Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Лариси Варчук, представників правоохоронних органів за участю директора суб’єкта господарювання здійснила перевірку громадського ринку в селі Романківці.

Як зауважують члени робочої групи, громадяни використовують засоби персонального захисту, дотримуються соціальної дистанції. Власниками та реалізаторами харчових продуктів та інших дозволених санітарно-епідеміологічними нормами товарів забезпечено захист реалізованої продукції, торгові місця облаштовані захисними екранами. На виявлені в ході роботи групи недоліки звернуто увагу відповідальних осіб та надано рекомендації щодо їх усунення.

Як уже повідомлялось раніше, відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 1 березня на території Чернівецької області встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

Згідно з нормами, які передбачені «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки, під заборону потрапила діяльність непродовольчих ринків. Зокрема, заборонено приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, окрім: приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання.

Робота продуктових ринків, на яких реалізуються зазначені вище товари, дозволена, однак за умови неухильного дотримання встановлених санітарно-гігієнічних норм. Зокрема, обов’язкове забезпечення територій ринків засобами дезінфекції та інформаційними матеріалами щодо небхідності використання засобів персонального захисту, використання антисептиків та дотримання соціальної дистанції; систематичне прибирання та дизінфекція територій; неприпустимість здійснення за межами ринків неконтрольованої стихійної торгівлі; централізований збір та утилізація відпрацьованих засобів персонального захисту, серветок, рукавичок.

З метою перевiрки дотримання умов карантинних заходiв, в населених пунктах громади працює мобільна робоча група у складi представникiв Сокирянського відділення поліції, Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, Сокирянського сектору Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, відділу муніципальної інспекції міської ради, а також старост населених пунктів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь