Ризики незадекларованої зайнятості та переваги легального працевлаштування

Дата: 14.03.2021 15:27
Кількість переглядів: 511

Фото без опису

Нелегальний працівник позбавляє себе гарантованого державою розміру заробітної плати, її своєчасної виплати не нижче мінімальної, офіційної відпустки, відпустки по догляду за дитиною, виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, допомоги у разі настання нещасного випадку на виробництві, соціального страхування. На цьому наголошують в Управлінні Державної служби України з питань праці у Чернівецькій області.

Неоформлений працівник втрачає трудовий та страховий стаж при розрахунку розміру пенсії. Тільки легально оформлений працівник, котрий має достатньо страхового стажу, отримує право на пенсію.

Роботодавець має укласти з працівником трудовий договір, повідомити про його прийняття на роботу державну податкову службу, виплачувати працівнику офіційну заробітну плату в повному обсязі, сплачувати за нього єдиний соціальний внесок. Виконання цих умов гарантуватиме працівникові здорові і безпечні умови праці.

Фахівці наголошують, що за кожного неоформленого працівника законом передбачена штрафна санкція у розмірі 10-ти мінімальних заробітних плат.

Працівники Управління Держпраці закликають роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства про працю та її оплату та нагадує громадянам, що надаючи згоду працювати в умовах нелегальної зайнятості ви добровільно позбавляєте себе соціальних гарантій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь