Обговорено питання благоустрою території міста Сокиряни

Дата: 16.03.2021 15:56
Кількість переглядів: 538

 

«Центр територіальної громади повинен бути комфортним для людей, а його території – в належному стані» - така позиція Сокирянського міського голови Василя Козака. Відтак, днями, з метою вирішення важливих питань благоустрою території міста Сокиряни, врегулювання використання земельних ділянок та нерухомого майна в межах чинного законодавства, Сокирянський міський голова Василь Козак спільно з першим заступником Іваном Гангалом, секретарем міської ради Любов’ю Степаненко, заступником міського голови Оксаною Бабій, за участю начальника відділу освіти Галини Рябко, директора комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій» Ігоря Маковея, директора комунальної установи «Дитячо – юнацька спортивна школа» Сокирянської міської ради Федора Блинду, голови Сокирянської організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Владислава Чернея, начальника відділу культури і спорту міської ради Євгена Пленгея оглянули об’єкти інфраструктури центральної частини міста Сокиряни.

Зокрема, було оглянуто дитячий та тренажерний майданчики, які знаходяться в центрі міста. Як зауважив міський голова, поєднання на одній території місць для гри дітей та занять спортом для дорослих є недоречним та недоцільним. «Діти мають гратись на майданчику відведеному виключно для цих цілей, а дорослі – займатись спортом у спеціально відведених для цього місцях» - зауважив Василь Козак. Відтак, міський голова дав доручення розділити ці два об’єкти. Дитячий майданчик залишити в центрі міста, а тренажери для занять спортом перенести у місце, яке буде більше відповідати цим потребам. Як варіант запропоновано облаштувати їх на території міського парку відпочинку, який прилягає до стадіону. Особливу увагу Василь Козак звернув на покриття дитячого майданчика, яке у вологу погоду є абсолютно не придатним для перебування дітей та батьків. «Основа ігрової площадки має бути якісною, зручною та, в першу чергу, безпечною для малечі» - наголосив міський голова.

Також, було відвідано центральний парк міста Сокиряни, який незважаючи на «масштабну» реконструкцію, яка здійснювалась міською радою попереднього, сьомого скликання, так і залишився об’єктом незавершеного будівництва. До речі, кошторисна вартість робіт складала понад 2 мільйони 600 тисяч гривень, співфінансування з міського бюджету становило трохи більше одного мільйона трьохсот тисяч гривень. Фактично ж, окрім «напів» доріжок з сумнівної якості матеріалів та чагарників, нічого більше в парку відпочинку немає. Відтак, в першу чергу міський голова Василь Козак звернув увагу профільних служб та структурних підрозділів міської ради на необхідність завершення влаштування пішохідних доріжок, з тим, аби жителі міста та спортсмени мали можливість безпечно пересуватись територією парку.

Окрім того, було розглянуто питання благоустрою міського стадіону, де в першу чергу потрібно замінити огорожу та ворота.

Відтак, директору комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій» Ігорю Маковею дано доручення організувати утримання зазначених територій у належному стані та забезпечити постійне впорядкування місцевості центрального парку та стадіону. Варто зауважити, що над розчищенням території міського парку від чагарників комунальники вже працюють.

Оглянули посадові особи і територію автомийки «Lux Wash». Міський голова Василь Козак наполягає на тому, щоб там було встановлено тверде покриття та захисні бордюри, які не дозволятимуть стічним водам потрапляти на подвір’я сусіднього житлового будинку. Також, звернуто увагу на цільове використання земель, прилеглих до автомийки.

За результатами проведення робочої наради керівникам профільних служб та структурних підрозділів міської ради дано відповідні доручення та встановлено конкретні терміни їх виконання.




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь