Шановні суб’єкти підприємницької діяльності міста Сокиряни, укладання угоди про надання послуг з поводження з побутовими відходами є обов’язковим!

Дата: 16.03.2021 15:59
Кількість переглядів: 581

 

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил. Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають угоди з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забезпечують роздільне збирання твердих побутових відходів. Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування, спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.

Виконавцем комунальної послуги з вивезення побутових відходів в місті Сокиряни визначено КП «Сокиряни-благоустрій». Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» затверджено типовий договір про надання цих послуг. КП «Сокиряни-благоустрій» пропонує суб’єктам підприємницької діяльності укласти вищезазначену угоду до 01 квітня 2021 року.

Підписання договору на надання житлово-комунальних послуг є обов'язком споживача, відмова від таких послуг суперечить вимогам Цивільного Кодексу України, Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та Закону України «Про відходи».

Плата за надані послуги розраховується відповідно до норм накопичення відходів з розрахунку на 1м2 торгової площі або на 1 робоче місце, тощо (залежно від виду діяльності) згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 23.03.2011р. «Про затвердження норм утворення твердих побутових відходів».

Відсутність договору на вивіз побутових відходів може бути розцінено як адміністративне правопорушення передбачене ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення - «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», яке тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вивіз побутових відходів здійснюватиметься спеціальним автомобілем КП «Сокиряни-благоустрій» відповідно до графіка та у встановлений час.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь