Сортування сміття – як фактор зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище

Дата: 16.03.2021 16:04
Кількість переглядів: 707

 

Проблема утилізації відходів турбує багатьох жителів Сокирянщини, адже найперша та найважливіша причина для сортування сміття – зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище.

Як відомо, в Україні схвалено Національну стратегію управління відходами до 2030 року. Стратегія має на меті впровадження системного підходу до поводження з відходами на державному та регіональному рівнях, зменшення обсягів їх утворення шляхом збільшення обсягу їх переробки та повторного використання. Очікується, що реалізація Стратегії сприятиме впровадженню системи управління відходами на інноваційних засадах, розробленню відповідного законодавства, покращенню стану навколишнього природного середовища, а також санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Тож, аби підтримати Національну стратегію та сприяти зменшенню відходів і доцільній їх утилізації, працівники комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій» проводять сортування та пресування пластикових пляшок і картону. Відбувається цей процес за допомогою гідравлічного пресу. Відсортовані відходи, вивіз яких здійснюють приватні підприємці, стають вторинною сировиною.

Надалі, за словами директора підприємства «Сокиряни-благоустрій» Ігоря Маковея, планується розширити зону обслуговування та запровадити сортування також і склотари. Для виконання більших об’ємів роботи необхідно додатково придбати сміттєві урни та баки. Наразі це питання вирішується.

Довідково: У середньому період розкладу пластику становить від 80 до 600 років. Окрім тривалого часу розпаду, різні види пластику містять токсичні сполуки, які вивільняються в навколишнє середовище. Переробка цього матеріалу дає можливість отримати багато корисних речей: одяг, тканини, іграшки, нитки, дріт, нові пластикові пляшки. З пластикових відходів промисловості виробляють меблі, труби, різновиди тари, плівку, технічні та господарські вироби.

Макулатура є сировиною для різних видів паперу, тканин і навіть покрівельного картону.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь