Відбулось засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 18.03.2021 12:50
Кількість переглядів: 630

 

Сьогодні, 18 березня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради під головуванням Сокирянського міського голови Василя Козака. За участю голови Дністровської районної ради Олександра Янчака, першого заступника міського голови Івана Гангала, секретаря міської ради Любові Степаненко, заступника міського голови Оксани Бабій, військового комісара Сокирянського військового комісаріату Олександра Гладкого, старост та в.о. старост населених пунктів громади розглянуто 19 питань, які були винесені на порядок денний.

Зокрема, заслухано питання про роботу закладів культури і мистецтва на території Сокирянської територіальної громади. Як зазначає начальник відділу культури і спорту Євген Пленгей, зусиллями органів місцевого самоврядування вдалося зберегти мережу закладів культури і бібліотек, а також кадровий потенціал галузі. Впродовж року заплановано запровадити практику проведення майстер-класів «Фольклорна експедиція», а також створити громадські музеї на базі сільських клубних установ. «Необхідно зберегти культурну спадщину Бессарабського краю!» - на цьому наголосив міський голова Василь Козак. В свою чергу, Василь Васильович зауважив і на необхідності завершення опрацювання схеми розташування установ, закладів та творчих колективів на базі освітньо-мистецького центру, що в місті Сокиряни, відкрити який заплановано до кінця поточного року. Також керівник громади дав доручення організувати та виконати роботи по прибиранню та приведенню до належного санітарного та естетичного вигляду прилеглі та впорядковані території сільських закладів дозвілля.

Члени виконавчого комітету розглянули і питання про розроблення комплексної схеми розміщення тимчасових споруд, для провадження підприємницької діяльності на території Сокирянської громади. Зокрема йшлося про ринок, який функціонує в центрі міста Сокиряни. Міським головою дано доручення привести цю місцевість в належний стан. Як зазначає Василь Козак, діяльність закладів сфери торгівлі на території Сокирянської громади повинна бути впорядкована відповідно до вимог чинного законодавства. Це стосується і благоустрою території, і використання найманої праці, і законного здійснення підприємницької діяльності.

Обговорено і питання про присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомого майна, а також надання дозволу на здійснення діяльності закладам торгівлі. За результатами засідання виконавчого комітету, низку звернень громадян було відхилено у зв’язку з відсутністю необхідних документів. Поряд з цим, у разі надання всіх необхідних дозвільних документів, звернення будуть винесені на розгляд членів виконкому повторно.

Особливу увагу приділено проблемам дітей. Адже, як зазначає міський голова Василь Козак: «Ми повинні в першу чергу відстоювати інтереси юних жителів Сокирянщини». Відтак, виконавчий комітет міської ради закріпив право на користування житлом за дітьми позбавленими батьківського піклування та ухвалив рішення про доцільність позбавлення батьківських прав громадян щодо їх малолітніх дітей. Також, прийнято рішення присвоїти Почесне звання «Мати-героїня» жительці міста Сокиряни Федчишеній Олександрі Миколаївні.

Питання соціального захисту населення – один із пріоритетних напрямків роботи Сокирянської міської ради. Відтак, розглянувши звернення громадян щодо надання матеріальної допомоги в рамках Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота», члени виконавчого комітету прийняли рішення задовольнити 67 заяв. В ході засідання також внесено зміни до міського бюджету на 2021 рік.

Розглянуто і прийнято рішення й щодо низки інших питань. Серед яких – надано дозвіл на видалення дерев, відповідно до звернень; призначено відповідальну особу за дотриманням належного санітарного стану кладовища на території Коболчинського старостинського округу; призначено відповідальну особу за збереження майна жительки міста Сокиряни та виключено з переліку громадських криниць об’єкти, розташовані на території Олексіївського старостинського округу.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь