Обговорено питання весняного призову громадян Сокирянщини на строкову військову службу

Дата: 18.03.2021 14:53
Кількість переглядів: 916

 

Відповідно до Указу Президента України цьогоріч весняний призов громадян на строкову військову службу буде проведено протягом квітня-червня, підготовчі заходи розпочалися 1 березня. При проведенні згаданих заходів громадяни, які підлягають призову, викликаються до призовної дільниці з метою: проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби за станом здоров’я; вивчення особистих якостей, яке здійснюється шляхом проведення індивідуальних бесід з призовником; заходів професійно-психологічного відбору.

На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради військовий комісар Сокирянського військового комісаріату Олександр Гладкий поінформував про наявну ситуацію щодо проведення заходів з організації проведення весняного призову громадян на строкову військову службу. Як зазначає Олександр Васильович, цієї весни Сокирянська громада має направити до лав Збройних сил України 30 призовників. Відповідно до Указу Президента до війська призивають юнаків, яким до дня відправлення у військову частину виповнилося 18 років та чоловіків, які не досягли 27 років і не мають права на відстрочку. Усі призовники будуть направлені до навчальних центрів, після проходження навчання – розподілені по військових частинах. Для виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовці строкової служби не направлятимуться.

Відтак, як наголошує Олександр Гладкий, з метою організації роз’яснювальної роботи та інформування громадян про актуальні питання весняної призовної кампанії, необхідно покласти відповідні обов’язки на осіб, які визначені для цієї функції, в кожному населеному пункті громади та активніше працювати над цим. На цьому наполягає і міський голова Василь Козак. Адже, як зазначає Василь Васильович, до тих, хто ухиляється від призову на військову строкову службу повинні бути вжиті заходи відповідно до вимог чинного законодавства та наголосив на тому, що весняний призов повинен бути виконаний згідно визначених завдань.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», призовники, яким надійшла повістка на прибуття до призовної дільниці, зобов’язані прибути в пункт і у строк, зазначені у повістці. У разі, якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.

За ігнорування повістки, неявку у військкомат та ухилення від військової служби передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Якщо призовник не з’явився до військового комісаріату без поважних причин, його очікує штраф від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-119 гривень). За повторне правопорушення доведеться сплатити до 255 гривень. Кримінальним Кодексом України встановлено і кримінальну відповідальність, а саме, відповідно до статті 355 – «Ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу – карається обмеженням волі на строк до трьох років».

Призовник нестиме кримінальну відповідальність якщо:

- не з’явився у військкомат вже після того, як його на медкомісії визнали придатним до служби в армії;

- особисто підписав повістку, однак без поважних причин не з’явився до військового комісаріату.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь