Сокирянську громаду відвідав народний депутат України Валерій Божик

Дата: 22.03.2021 14:54
Кількість переглядів: 743

 

Сьогодні, 22 березня, в рамках роботи в окрузі, народний депутат України Валерій Божик відвідав Сокирянщину. З робочим візитом Валерій Іванович побував в Сокирянській міській раді, де розглянуто низку важливих для розвитку громади питань.

Зокрема, народний депутат України Валерій Божик, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, Сокирянський міський голова Василь Козак, голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, голова Дністровської районної державної адміністрації Олег Мельничук, начальник служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах за участю експертів проектних організацій обговорили питання ремонту автомобільної дороги Р-63.

Як зауважив Сокирянський міський голова Василь Козак, в нинішньому році, за кошти державного бюджету, планується відремонтувати три відрізки вказаного автошляху загальною протяжністю 15 кілометрів. За словами Валерія Івановича, наразі проходять роботи з підготовки відповідних документів для оголошення початку проведення тендерних процедур на предмет визначення підприємства, яке буде здійснювати зазначений ремонт. За умови вчасного проведення електронних торгів, роботи можна буде розпочати в червні цього року.

Відтак, посадові особи оглянули ділянки дороги Р-63, які планується відремонтувати. Сокирянський міськи голова Василь Козак, звернув увагу на необхідність розширення транспортного мосту в місті Сокиряни, з тим, аби забезпечити належний рух автомобілів, благоустрій узбічь автодороги, належне упорядкування під'їздів до освітньо-мистецького центру та Сокирянської лікарні.

Окрім того, Василь Козак, спільно із народним депутатом Валерієм Божиком та головою Чернівецької обласної ради Олексієм Бойко побували на зупинці «Грибок» - дороги загального користування державного значення Р-63. В кінці минулого року тут було розпочато роботи з капітального ремонту (влаштування) транспортної розв’язки в одному рівні кільцевого типу з малим діаметром центрального острівця.

Згідно з проектною документацією, на зазначеній ділянці автодороги передбачалось замінити дорожнє покриття, влаштувати тротуари, укріпити узбіччя щебенем, встановити бортові камені, укріпити зелені зони рослинним грунтом та засіяти траву, встановити на зупинках автопавільйони та урни для сміття, дорожні знаки та розмітку, демонтувати існуючу систему зовнішнього освітлення та облаштувати нову. Фактично - вже понад чотири місяці на дорозі державного значення ускладнено рух автотранспорту, оскільки частково знято верхній шар існуючого дорожнього покриття на протилежних смугах, а належної організації дорожнього руху, яка також передбачена договором підряду, немає. У зв’язку з цим, постійно існує загроза виникнення дорожньо-траснпортних пригод. Відтак, Василь Козак та Олексій Бойко висловили глибоке занепокоєння сумнівним виконанням капітального ремонту об’єкту, а також стурбованість стосовно небезпеки такої ситуації для учасників дорожнього руху.

Посадові особи дійшли згоди щодо необхідності спільних дій в напрямку вжиття заходів задля усунення незручностей, які створені для жителів громади, а також інших учасників дорожнього руху, оскільки кільцева розв'язка розташована на автодорозі загального користування державного значення. Валерій Божик запевнив, що особисто конролюватиме питання якісного завершення капітального ремонту об'єкту, на який виділено кошти в рамках реалізації державної програми.




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь