В поточному році планується оновлення низки об'єктів сфери освіти Сокирянської громади

Дата: 23.03.2021 17:58
Кількість переглядів: 722

 

На цьому зауважив Сокирянський міський голова Василь Козак в ході робочої зустрічі з народним депутатом України Валерієм Божиком та головою Чернівецької обласної ради Олексієм Бойком.

В рамках робочого візиту на Сокирянщину народний депутат України Валерій Божик спільно з Олексієм Бойком та Василем Козаком відвідали об'єкти соціальної сфери громади. Зокрема, посадові особи побували в Романковецькому дошкільному навчальному закладі «Чебурашка», реконструкцію якого здійснено в рамках реалізації проекту «Велике будівництво». На умовах співфінансування з державного та районного бюджетів, на ремонт фасаду і облаштування подвір’я установи витрачено близько двох мільйонів гривень. Благоустрій території – справа рук директора та працівників установи. «На Сокирянщині є ще багато важливих об'єктів соціальної сфери, які ми плануємо найближчим часом реалізувати» - зауважив Василь Козак.

Як зауважує голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, - «головне у будь - якій справі – бажання працювати і дошкільна установа «Чебурашка» - яскравий цьому приклад».

Народний депутат України Валерій Божик вражений масштабами та якістю виконання робіт на об'єкті. Він зауважив, що об'єкти соціальної сфери Сокирянщини мають великий потенціал, який необхідно всіляко розвивати.

Окрім того, Василь Козак спільно із Валерієм Божиком та Олексієм Бойком відвідали дошкільний навчальний заклад «Барвінок» в місті Сокиряни. У 2017 році, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету міському бюджету на формування інфраструктури Сокирянської міської територіальної громади, було здійснено реконструкцію та утеплення фасаду дошкільного закладу на суму понад мільйон двісті тисяч гривень. Варто зауважити, що дольова участь Сокирянської міської ради у реалізації цього проекту додатково становила трохи більше шестисот тисяч гривень. Наразі, у зв'язку із відсутністю на покрівлі установи системи відведення дощової та талої води, фасад зазнав часткового руйнування, місцями посипалась облицювальна штукатурка. Особливо реконструкції та капітального ремонту потребує дах та фундамент закладу. «Залишити дитячий садочок в тому стані, в якому він є на даний час – не можливо, оскільки тут постійно перебувають діти» - наголошує Василь Козак. «Ми плануємо в поточному році зробити капітальний ремонт покрівлі дошкільної установи «Барвінок» із влаштуванням системи відведення стічних вод, пофарбувати фасад, укріпити фундамент та облаштувати його декоративною плиткою. Окрім того, передбачається здійснення благоустрою території закладу та укладання тротуарної плитки» - зазначає міський голова.

За результатами роботи, Валерій Іванович зауважив, що сприятиме тому, аби відвідані заклади було включено до переліку об’єктів, що фінансуватимуться у 2021 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь