До уваги жителів Сокирянської громади! За несплату податку на землю нараховуватимуться штрафні санкції!

Дата: 25.03.2021 10:19
Кількість переглядів: 981

 

Нагадуємо, що відповідно до Податкового кодексу України, земельний податок - це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Об'єктами оподаткування є:

земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні;

земельні частки (паї), які перебувають у власності.

Платниками податку на землю є:

- власники земельних ділянок - юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які відповідно до закону набули права власності на землю в Україні, а також територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно та земельних часток (паїв);

- землекористувачі - юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності, у тому числі на умовах оренди.

Для юридичної особи не оформлення права власності на землю є порушенням, відповідальність за яке встановлено ст. 144 Земельного кодексу України.

Відповідно до ст.266 Податкового кодексу України податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Платниками цього податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Порядок визначення платників податку в разі перебування об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб наступний:

а) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;

б) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом;

в) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.

Для отримання рахунку на сплату земельного податку жителі міста Сокиряни можуть звертатись у відділ регулювання земельних відносин та екології Сокирянської міської ради, а жителі старостинських округів громади - за місцем знаходження земельної ділянки. Термін сплати податку - до 31.07.2021 року. За несвоєчасність сплати нараховується пеня. Списки користувачів та власників земельних ділянок, які не сплачують податок на землю, передаватимуться до Державної податкової інспекції для нарахування штрафних санкцій.

Для проведення звірки даних про користувачів та власників земельних ділянок у місті Сокиряни, громадянам необхідно звернутись у відділ регулювання земельних відносин та екології міської ради, за адресою вул. М.Грушевського, 6а.

Громадянин повинен мати при собі:

- паспорт;

- ідентифікаційний код;

- у разі наявності пільги, документ, що посвідчує право на її використання;

- всі правоуставлюючі документи на нерухоме майно.

Шановні жителі Сокирянської громади! Будьте відповідальними! Сплачуйте податки та збори вчасно!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь