Відбулась п’ята сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання

Дата: 25.03.2021 15:11
Кількість переглядів: 931

 

Сьогодні, 25 березня, під головуванням міського голови Василя Козака, відбулось засідання п’ятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання. Участь у роботі сесії взяли голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, секретар міської ради Любов Степаненко, перший заступник міського голови Іван Гангал, заступник міського голови Оксана Бабій, секретар виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, старости та виконуючі обов’язків старост, керівники структурних підрозділів міської ради, а також підприємств, установ та організацій – за окремим списком.

На порядку денному депутати розглянули низку важливих для забезпечення належної життєдіяльності громади питань. Зокрема, призначили директорів закладів загальної середньої та дошкільної освіти громади; прийняли рішення об’єднати Лопатівський та Шебутинецький старостинський округи у Шебутинецький старостинський округ; затвердили старосту Михалківського старостинського округу; затвердили Генеральні плани населених пунктів Сокирянської територіальної громади та вирішили низку організаційних питань.

Також було прийнято низку Програм, спрямованих на забезпечення та розвиток основних сфер життєдіяльності Сокирянщини. Зокрема, щодо забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації; підвищення ефективності діяльності підрозділів Чернівецького прикордонного загону; діяльності Сокирянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Погодили «Програму безпеки» на території Сокирянської громади; цільову програму фінансової підтримки комунального підприємства «Телерадіоорганізація «Сокиряни», а також програму благоустрою населених пунктів Сокирянщини.

Заслухано на сесії і низку важливих питань у сфері земельних відносин. Зокрема, депутати надали дозволи на розробку технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації; погодили звернення громадян стосовно надання дозволу на розробку проектів із землеустрою; на розробку технічної документації із землеустрою; затвердження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Прийнято рішення про передачу земельних ділянок у власність.

Стосовно 139 звернень громадян прийнято рішення перенести їх на розгляд чергової сесії міської ради, у зв’язку з відсутністю необхідних документів. Зазначені звернення будуть детально опрацьовані постійною комісією міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою спільно із представниками профільних структурних підрозділів міської ради та служб громади для того, аби подані вони відповідали вимогам чинного законодавства.

В ході роботи сесії міський голова Василь Козак звернув увагу старост та в.о.старост на необхідність якісного та законодавчо аргументованого підходу до підготовки документів і заяв громадян, які підлягають винесенню на розгляд сесії, та наголосив на персональній відповідальності за підготовку зазначених документів, особливо щодо питань, які стосуються земельних відносин.

Також Василь Васильович закликав депутатів міської ради активно долучатись до роботи сесій. «Коло питань, які ми маємо розглядати, досить широке, тому необхідність скликати сесію буде виникати не менше одного разу на місяць» - зазначив він. «Наше основне завдання – захищати інтереси жителів громади, тому закликаю всіх народних обранців відповідально ставитись до взятих на себе обов’язків та систематично брати участь у роботі сесій».

В ході роботи сесії відзнаками Сокирянської міської ради за сумлінну працю та вагомий особистий внесок у розвиток Сокирянщини нагороджено Рудько Валентину Семенівну – директора Коболчинського закладу загальної середньої освіти, Олійник Тетяну Василівну – виконуючу обов’язки старости Михалківського старостинського округу, Мошак Ольгу Фотівну та Кутейнікова Олександра Степановича – старосту Грубнянського старостинського округу.


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь