На п’ятій сесії Сокирянської міської ради обговорено стан поширення інфекції, спричиненої COVID-19

Дата: 25.03.2021 16:01
Кількість переглядів: 1589

 

Ситуацію з розповсюдження коронавірусної інфекції на території Сокирянської територіальної громади обговорено сьогодні, 25 березня, на п’ятій сесії Сокирянської міської ради. Про стан поширення COVID-19 депутатів, старост та в.о. старост, керівників підприємств, установ та організацій краю інформували директор комунального підприємства «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук та директор комунального некомерційного підприємства «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасія Заремська.

Як зазначає Олександр Андрійчук, почав змінюватися перебіг хвороби і тепер під загрозою знаходяться не тільки люди із складними супутніми хворобами, але й всі категорії населення. Якщо раніше COVID-19 важко переносили люди з хронічними захворюваннями, то нині госпіталізувувати почали людей молодого віку і навіть дітей. Окрім того, характерними симптомами коронавірусу, як показує практика, є не тільки лихоманка, сухий кашель, головний біль, втрата нюху та смаку, а й шлунково-кишкові розлади, на які громадяни часто не звертають увагу.

За словами Олександра Петровича, в стаціонарі медзакладу наповненість ліжок станом на 25 березня сягає 70 %. 110 осіб – така гранична кількість хворих, яким можуть стаціонарно надати допомогу у лікарні. Госпіталізують до медзакладу усіх, хто має 15 % ураження легень пневмонією і більше.

Станом на 25 березня 2021 року, в стаціонарних відділеннях Сокирянської лікарні перебуває 67 осіб. За останню добу госпіталізовано 3 людей з підозрою на коронавірус. Наразі, у 43 пацієнтів підтвердився діагноз COVID-19, 24 людини очікують результатів ПЛР-тестування. 7 хворих – у важкому стані та потребують постійної дотації кисню. 47 пацієнтів – мають проблеми з диханням та періодично використовують кисневі концентратори. 5 людей перебувають в реанімації.

За інформацією директора комунального некомерційного підприємства «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасії Заремської, на амбулаторному лікуванні перебуває 63 пацієнти. Серед них: 21 - житель міста Сокиряни, 11 мешканців села Коболчин, у селах Вашківці та Білоусівка по 5 людей, Михалкове та Романківці – по 4, Грубно та Сербичани – по 3 хворих, у селі Вітрянка амбулаторно лікуються 2 людини.

20 березня 2020 року до Сокирянської лікарні госпіталізували першого хворого з підозрою на COVID-19. Як зазначають медики, з того часу багато чого змінилося. Зокрема, матеріально-технічне забезпечення медзакладу, яке значно покращилось та поповнилось новим, сучасним обладнанням, вкрай необхідним для надання допомоги хворим з діагнозом «коронавірус». Систематизованою та чіткою стала робота медичного персоналу, хоча навантаження на працівників залишається дуже великим.

Як зазначає Анастасія Заремська, 210 жителів Сокирянщини, в тому числі і медиків, вакцинувалися від коронавірусу. Важких наслідків після щеплення не зафіксовано.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь