Звернення Сокирянського міського голови Василя Козака з нагоди 77-ї річниці визволення Сокирянщини від фашистських загарбників

Дата: 27.03.2021 09:50
Кількість переглядів: 837

 

Шановні жителі Сокирянщини!

Минають роки, змінюються покоління, а пам'ять залишається… У ці березневі дні 1944-го року територію Сокирянщини було звільнено від фашистських загарбників. Першими звільнили села Василівка та Волошкове, а 27 березня нацистські окупанти остаточно покинули наш мальовничий Сокирянський край, звільнивши останній населений пункт – село Вашківці. Але в той історичний для нас момент мир ще не став, на долю наших земляків чекало чимало випробувань історією, однак Перемога наближалася з кожною хвилиною.

З того пам’ятного дня минуло вже 77 років.

Воля рідної Сокирянщини далась дорогою ціною… На вівтар перемоги поклали свої життя 62 воїни, які мирно спочивають у Братській могилі.

Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв, які подарували нам право вільно жити на рідній землі, перед пам’яттю тих, хто метр за метром, село за селом звільняв рідну Сокирянщину від ворога.

На жаль і сьогодні Україна змушена відстоювати свою державність. На передовій захищають територіальну цілісність Батьківщини і наші земляки – жителі Сокирянської громади. І саме тому ми повинні чітко усвідомити дорогу ціну, сплачену українцями за волю.

Не забуваймо тих, хто боронить наш мир і спокій на Східному фронті! Вклонімося ще живим ветеранам Другої світової війни та помолімося за упокій тих, хто 77 років тому таки виборов для нас майбутнє! Їх подвиг – безцінний!

Хай прийдешній день кожного з нас буде щасливим і сонячним, а небо над головою – блакитне і мирне!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь